Nordjysk firma til salg for fem milliarder

Ejere vil sætte cateringfirma fra Svenstrup til salg for et milliardbeløb

Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Torben Hansen Foto: Torben Hansen

SVENSTRUP:Virksomheden Euro Cater med hovedsæde i Svenstrup syd for Aalborg skal sælges, og prisen ventes at blive omkring fem milliarder kroner.

Det skriver Børsen. Avisen erfarer fra kilder med stort kendskab til salgsprocessen, at et salg er på trapperne.
Euro Cater leverer blandt andet fødevarer til restauranter og hoteller i Danmark og Sverige. I regnskabsåret 2010-2011 havde Euro Cater en omsætning på omkring seks milliarder kroner, mens virksomheden ventes at omsætte for cirka syv milliarder kroner i 2011-2012.

En god investering

Kapitalfonden Alto ejer 48 procent af Euro Cater, og kapitalfonden skulle have hyret den internationale investeringsbank J.P. Morgan til at stå for salget.

Altors chef i Danmark, Søren Johansen, ønsker ikke at sige noget konkret om salgsplanerne.
- Vi kommenterer aldrig rygter om vores virksomheder. Vi er rigtigt glade for Euro Cater, som har performet fantastisk og har været en god investering og er det fortsat, siger Søren Johansen til Børsen.
Ifølge avisen er der opnået enighed med de andre ejere om, at Euro Cater skal sælges.

Potentielle købere kontaktet

Selskabet Euro Manaco ejer også 48 procent af virksomheden. Bag Euro Manaco sidder en række nuværende og tidligere ledere i Euro Cater, blandt andre Steen Pedersen, direktør for Euro Cater i Danmark, samt Leon Sørensen, der er administrerende direktør for hele Euro Cater.

I første omgang har Altor og J.P. Morgan kontaktet potentielle investorer, som kunne tænkes at købe Euro Cater. Hvis ingen af dem er interesserede, er planen ifølge Børsen at udbyde Euro Cater til salg, så alle kan komme med bud.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
40.000 kunder uden strøm - beboere hørte stort brag
Luk