Nordjysk huslejefusk afsløret

Udlændinge måtte betale dobbelt husleje i Skagen. Men nu er huslejefuskeriet afsløret.

SKAGEN:Fire rumænere har samlet betalt 8664 kroner om måneden for en almennyttig lejlighed, der hører under Boligforeningen Nordlys i Skagen. Men lejligheden koster normalt under det halve.

Pengene er ikke havnet i boligforeningens kasse, men hos virksomheden Top Skagen, der ejes af Niels Nordmann.

Har lejet flere lejligheder

Selskabet har lejet en større mængde af boligforeningens lejligheder - vel at mærke til lejlighedernes normale husleje.Niels Nordmann er samtidig arbejdsgiver for rumænerne hos Skagen-virksomheden Prime Ocean.

Hovedparten af de rumænske ansatte har været indkvarteret på lignende vis.

Afviser at have tjent på det

Niels Nordmann afviser, at han har tjent penge på at fremleje boligerne.

- Forskellen i huslejen skyldes, at når de kommer til Danmark, så skal vi betale indskud for dem, depositum og en måneds husleje til at starte med. Derudover dækker det eksempelvis også varme, vand, antennebidrag og møbler, som jeg stiller rådighed for dem, siger Niels Nordmann.

LLO: Det må man ikke

Hos Lejernes Landsorganisation afviser man, at Niels Nordmann kan sætte en højere husleje med henvisning til, at der eksempelvis er indkøbt nye møbler og køleskabe.- Man må ikke trække andre ting ind over huslejen, så det er alt for høj en pris, siger cheføkonom Jesper Larsen fra Lejernes Landsorganisation.

Efter at NORDJYSKE er gået ind i sagen, så er alle lejekontrakter mellem Top Skagen og Boligforeningen Nordlys ved at blive afviklet.

Sparer 2000 kr. om måneden

- Hvis det viser sig, at rumænerne har betalt mere, end vi har fået ind, så tager jeg afstand fra det, siger forretningsfører Tonny Carlsen.

En af rumænerne oplyser til NORDJYSKE, at han sparer 2000 kroner om måneden - efter at han er begyndte at leje direkte af Boligforeningen Nordlys.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.