Nordjysk kok hædret med fornem pris

Uffe Nielsen, der driver to restaurationer i Vittrup og Løkken, får ”Præsidentens Pris” af Kokkenes Verdensorganisation

Uffe Nielsen - tildelt en af kokkeverdenens fornemste priser. Arkivfoto: Lars Pauli

Uffe Nielsen - tildelt en af kokkeverdenens fornemste priser. Arkivfoto: Lars Pauli

STAVANGER:Den nordjyske kok og restauratør Uffe Nielsen, der driver Vittrup Centeret og Dem Gamle Smedie ved Løkken, er blevet hædret med en af de fornemste priser i kokkeverdenen - Presidents Award.

Hæderen tilfaldt nordjyden under en kongres i kokkenes verdensorganisation WACS i Stavanger i Norge, som afvikles i disse dage med omkring 1.000 deltagende kokke fra hele verden.

WACS - World Association of Chefs Societies - er bl.a. medarrangør af den fornemste kokkekonkurrence Bocuse d’OR.

- Det kan ikke blive meget større. Der et dejligt skulderklap at få. Jeg er naturligvis både superglad og stolt over at have fået prisen. Det viser, at der er nogen, der har fået øje på det vi går og laver heroppe nordpå, lyder det glad fra Uffe Nielsen i mobiltelefonen fra Stavanger, hvor han bliver til på mandag.

En del af det arbejde Uffe Nielsen har gjort handler bl.a. om opbygningen af en nordisk ungdomsorganisation indenfor kokkefaget.

Prisen uddeles kun hvert andet år, så det er ikke hvem som helst, der kan smykke sig med hæderen, men Uffe Nielsen er klar til at dele hæderen med hele den danske kokkeverden.

Løft til hele Danmark

- Det er helt klart et løft til kokke i hele Danmark - ja til hele det nordiske køkken. Det er ikke en pris, man kan blive tildelt hele alene. Vi har været mange om det her. Jeg har så haft nogle poster i forbindelse med arbejdet, som verdensorganisationen af kokke har kunnet få øje på, siger Uffe Nielsen beskedent.

Uffe Nielsen er udover at drive de to restaurationer præsident for Kokke Foreningen i Danmark, formand for det danske kokkelandshold og præsident for Nordiske Køkkenchefers Federation.

Den nordjyske kok fik den fornemme pris for ” et stort og flot arbejde gennem mange år for at højne gastronomien og herunder også for at fremme arbejdet med unge kokke”.

Der var stående applaus til den sympatiske nordjyde.

Han glædede sig også over, at fredagens mad på kongressen netop kom som et udtryk for det samarbejde mellem unge kokke fra de nordiske lande, som han har fremmet.

- Der var fire kokke fra hver af de fem nordiske lande, og de kreerede maden til kongressens 1.000 deltagere. Og de gjorde det superflot. Selv om kokene kommer fre fem forskellige lande, så er de forenet i madlavningen, maden bliver et universielt sprog, konstaterer den prisvindende nordjyske kok.

Skibskok på ”Danmark”

Uffe Nielsen blev uddannet Skibskok i 1978 og har sejlet som kok på skoleskibet ”Danmark” og som kok hos rederiet J. Lauritzen. Han arbejdede også som køkkenchef på olieboreplatforme i Mexico, Holland og Kina.

Efter hjemkomsten til Danmark var han restauratør på ”Uret” i Brønderslev, køkkenchef på ”Sæby Søbad”, Bistrochef i S&E, kantineleder Frederikshavn Handelsskole og siden 2002 restauratør på ”Den Gamle Smedie”.

Fra juni 2008 til november 2011 var han også restauratør på ”Svanelunden” Hjørring, og siden foråret 2014 har han skabt et godt navn for restaurationen på Vittrup Centret.

Uffe Nielsen og fru Lisbeth driver Vittrup Centeret og Den Gamle Smedie sammen under navnet ”Hos Uffe”.

De to restaurationer bespiser blandt andet gæsterne til Hjørring Revyen, men alligevel får Uffe Nielsen ved siden af restaurationsdriften og sine poster i diverse kokkeorganisationer tid til at arrangere blandt andet vinrejser i Portugal og vandreture i Grækenland.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nyt knivstikkeri: En person er stukket ned
Luk