Nordjysk sølvvinder: Vi var pissegode

Den nordjyske kok Jeppe Foldager sikrede onsdag aften Danmark en sølvmedalje ved VM for kokke

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

LYON:- Det gik fantastisk, vi kæmpede en kamp, vi holdt hovedet koldt, og vi var pisse gode, siger Jeppe Foldager.

Det er en glad og stolt nordjysk kok, som NORDJYSKE fanger på telefonen i Lyon kort efter, at han har vundet sølv ved Bocuse d’Or, verdensmesterskaberne for kokke.

Her konkurrerede han, sammen med sin assistent, Christoffer Brink, mod kokke fra 24 forskellige lande. De havde nøjagtig fem timer og 35 minutter til at fremstille en fiskeret med porcheret pighvar og hummer og en oksemørbrad med tilbehør og gøre retterne indbydende og velsmagende.

Lykkelig andenplads

På trods af lidt problemer undervejs lykkedes det godt for Jeppe Foldager.

- Der var nogle småproblemer, men vi tog det med et smil, og nu er vi lykkelige, siger Jeppe Foldager.

Frankrig var det eneste land, som klarede den opgave bedre end Danmark.

Et spark i den rigtige retning

Jeppe Foldager er født og opvokset i Hirtshals. Han blev uddannet på kokkeskolen i Aalborg og havde elevplads på Restaurant Rosdahls. Derefter var han blandt andet hofkok på kongeskibet Dannebrog, køkkenchef på Brøndums Hotel i Skagen og nu er han souschef på Michelin-restauranten Søllerød Kro. Sølvmedaljen giver ham gode muligheder for fremtiden.

- Den kan jeg bruge til alt, det er bare et spark i den rigtige retning, siger Jeppe Foldager, der er ansat som ny køkkenchef på en indtil videre hemmelig restaurant.

Men inden hverdagen igen banker på, skulle sølvmedaljerne fejres til en gallamiddag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.