Nordjysk Veteranrally på Grøns Køreskole

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lastbiler deltager i veteranrally ... Arkivfoto.

Igen i år inviterer Dansk Lastbil Nostalgi til Nordjysk Veteranrally.

I år foregår det i Sæby - på det gamle Grøns Køreskole, hvor rigtig mange lokale har taget deres kørekort til både personbil men også lastbilen.

Dét er en nostalgisk plads for rigtig mange chauffører på grund af IM Stiholt. I år er der tilmeldt over 140 lastbiler fra hele Norden. Der kommer 40 norske biler, resten af deltagerne kommer fra hele Danmark - endda Bornholm, og Sverige er også repræsenteret.

I år bliver der også noget kigge på for publikum, når veteranerne er kørt ud på ruten. Flere af samarbejdspartnere udstiller nye biler, samt et par restaurerede, så man kan få øje på udviklingen fra dengang og til i dag.

Rallyet får også besøg af Race Cars Models med fjernstyrede modelbiler til underholdning for store og små. Der hoppeborg og bumper balls til børnene, og der er også lokale modellastbiler - bl.a. biler fra vognmand Viggo Jensen i Frederikshavn.

Nordjysk Veteranrally starter officielt lørdag morgen med indregistrering af alle lastbilerne i foreningens udstillingstrailer, og her får alle deltagere udleveret et deltagernummer, et kort over ruten og en goody bag.

Flere deltagere ankommer tallerede onsdag den 9. august, hvor de lader op til rallyet, og der plejer at komme et stort rykind fredag aften, hvor Dansk Lastbil Nostalgi serverer ægte truckermad - nemlig en bøfsandwich. De øvrige deltagere kommer lørdag morgen og spiser morgenmad inden løbet starter kl. 10. Lørdag eftermiddag er der besøg af Knivholt-veteranerne.

Borgmester Birgit Hansen åbner løbet sammen med den nyvalgte formand Poul Nesager Larsen. Han fik i øvrigt kåret sin lastbil som sidste års flotteste bil.

Chris Svendsen deltagerne af sted på den 140 km. lange rute Vendsyssel rundt, og når alle deltagerne er retur, er der en præmieoverrækkelse i den store hal, hvor bl.a. løbets flotteste lastbil kåres. Så er der aftensmad og aften lyder på hyggeligt sludder i hallen.

Alle er velkommen - og der er fri entré.

Det sker lørdag den 11. august på Kjeldgaardsvej 4 i Sæby.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.