Nordjyske firma vinder over IBM

Dafolo i Frederikshavn får nu endelig betaling for en vare, der blev leveret for snart 10 år siden

Dafolo-direktør Hans Christian Højslet: - Vi leverede en fejlfri vare, og så skal vi selvfølgelig have vores betaling. 10 millioner kroner er mange penge i en virksomhed som vores, så vi er glade for afgørelsen. <i>Kim Dahl Hansen</i>

Dafolo-direktør Hans Christian Højslet: - Vi leverede en fejlfri vare, og så skal vi selvfølgelig have vores betaling. 10 millioner kroner er mange penge i en virksomhed som vores, så vi er glade for afgørelsen. Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:En årelang strid mellem den lille virksomhed Dafolo i Frederikshavn og den multinationale gigant IBM er nu endt med en klar sejr til Dafolo. Dermed kan virksomheden se frem til at få omkring 10 millioner kroner i kassen, betalt af IBM.

Sagen drejer sig om portalen virk.dk, hvor virksomheder kan indberette oplysninger til det offentlige.

IBM skulle tilbage i 2002 via Krak levere portalen til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen og hyrede som underleverandør Dafolo, der har ekspertise i digitale blanketter.

Dafolo løste sin del af opgaven uden problemer. Derimod kunne IBM ikke få portalen til at fungere, hvorefter Krak opsagde kontrakten og stævnede IBM.

De to parter indgik forlig, men tilbage stod Dafolo, der mente at have fem millioner kroner til gode hos IBM. Dem ville IBM ikke betale, og derfor anlagde Dafolo sag.

Det skete i 2005, men først nu foreligger der en afgørelse - og den giver Dafolo fuldt medhold. Virksomheden får de oprindelige fem millioner kroner kroner plus yderligere fem millioner i renter og sagsomkostninger.

Det oplyser Hans Christian Højslet, der har brugt en pæn del af sin arbejdstid på sagen, siden han tiltrådte som direktør i Dafolo i 2005.

- Vi leverede en fejlfri vare, og så skal vi selvfølgelig have vores betaling. 10 millioner kroner er mange penge i en virksomhed som vores, så vi er glade for afgørelsen, siger Hans Christian Højslet.

Endnu foreligger afgørelsen kun som en skriftlig tilkendegivelse fra Sø- og Handelsretten. Selve dommen afsiges først i januar.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.