Nordjyske havne er stærke på fiskeri

Fiskerihavnene nord for Limfjorden dominerer på landsplan

Hanstholm Havn har ligesom Skagen og Thyborøn nydt godt af første halvårs industrifiskeri. Arkivfoto: Peter Mørk <i>Peter Mørk</i>

Hanstholm Havn har ligesom Skagen og Thyborøn nydt godt af første halvårs industrifiskeri. Arkivfoto: Peter Mørk Peter Mørk

HANSTHOLM:Der står Nordjylland på dansk fiskeri.

Det fremgår klart af en opgørelse fra NaturErhvervstyrelsen, som har set på de seneste fem års udvikling for de 10 største fiskerihavne målt ud fra landingsværdi på fisken og fiskeprodukter i første omsætningsled.

I de første seks måneder i 2013 blev der samlet landet fisk i de danske havne for 1,9 milliarder kroner - eller 31 procent mere end i samme periode 2012. Årsagen er, årets industrifiskeri var væsentligt bedre end i 2012, hvor der stort set ikke blev landet industrifisk.

Hanstholm, Skagen og Thyborøn var i årets seks måneder landets største. Landingsværdien af den fisk, der kom til Hanstholm var på 347 mio. kroner, mens den i Skagen var 617 mio. kroner. I Thyborøn blev der landet fisk til en værdi af 303 mio. kroner.

I de tre havne ligger værdien af landingerne i årets seks første måneder betydelig over samme periode i 2012. I Skagen er værdien forøget med 49 procent, i Hanstholm 35 procent og i Thyborøn hele 87 procent.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.