Nordjyske kørestole til Grækenland

Til sin egen overraskelse har Nibe-firma netop solgt et parti kørestole til græsk køber

Wolturnus’ administrerende direktør Peter Libak med nogle af de typer kørestole, som han netop har solgt til en græsk køber. Foto: Lars Pauli

Wolturnus’ administrerende direktør Peter Libak med nogle af de typer kørestole, som han netop har solgt til en græsk køber. Foto: Lars Pauli

NIBE:Selv om Grækenland i disse år kæmper med, hvad der synes at være en uoverkommelig gældskrise, er det ikke alle landets borgere, der er på fallittens rand.

Det kan Peter Libak fra Nibe bevidne. Han driver kørestolsfirmaet Wolturnus, der netop har udvidet sit eksportmarked til nu også at gælde det sydeuropæiske land.

Tidligere på ugen sendte Peter Libak således otte kørestole til Athen.

- Nu skal de lige i gang, og så har vi ellers en forventning om, at vi hver måned skal sende en håndfuld kørestole af sted, siger Peter Libak.

Med andre ord forventer Wolturnus, at det nye eventyr det næste års tid skal bidrage med en meromsætning på 1,2 millioner kroner. Det til trods for, at Peter Libak for et år siden end ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig, at grækerne nu også skulle have glæde af kørestolene fra Nibe.

- Vi har talt en del om, at vi skulle ind på nogle nye markeder. I forvejen er vi store i Holland og Tyskland, men jeg havde godt nok ikke regnet med, at Grækenland skulle være vores næste eksportmarked. Det er overhovedet ikke noget, vi har gjort noget aktivt for, siger Peter Libak.

I stedet er den nye græske forbindelse et resultat af, at Wolturnus’ stole var repræsenteret ved sommerens handicap-OL i London, hvor den græske forhandler fik øjnene op for stolene fra Nibe-firmaet.

Da Peter Libak i efteråret så fik en henvendelse fra den interesserede køber, var det dog ikke uden skepsis med tanke på historierne om et land i økonomisk forfald.

- Min første tanke var da, om det virkelig var noget, der var værd at bruge vores tid på. Men jeg inviterede dem til at møde os på en kørestolsmesse i Düsseldorf, og der fandt jeg ud af, hvor seriøst og professionelt et firma, det faktisk er, fortæller Peter Libak.

Endnu er han dog ikke fuldt ud overbevist om, at samarbejdet bliver en succes.

- På sigt skal vi omsætte for tre-fire millioner i Grækenland, for at det bliver et rentabelt samarbejde. Vi må se, om det kan lykkes, men min mavefornemmelse er rigtig fin, siger Peter Libak

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.