Nordjyske MF’ere midt i voldsom orkan

Pernille Vigsø-Bagge og Rasmus Prehn er begge i New York, der snart rammes af orkanen Sandy. Se Rasmus Prehns video fra New York.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NEW YORK: De nordjyske folketingsmedlemmer Pernille Vigsø-Bagge (SF) og Rasmus Prehn (S) er i disse dage i New York for at deltage i FN’s generalforsamling, men det har orkanen Sandy ændret på.

- Vi skulle være til generalforsamlingen, der skulle være startet i dag, men det er så blevet aflyst, fordi man fraråder folk at gå udenfor, så vi sidder og afventer, at stormen for alvor kommer, og senere på dagen bliver vi så enige om, hvorvidt der også skal aflyses i morgen, fortæller Pernille Vigsø-Bagge fra sit hotelværelse på 19. etage på det centrale Manhattan.
De nedre dele af Manhattan er allerede oversvømmet, og mange mennesker er blevet evakueret fra de områder. Flere amerikanske medier regner med, at orkanen for alvor rammer New York i løbet af eftermiddagen og aftenen lokal tid.

Frygt for vandmangel

Rasmus Prehn vovede sig tidligere på dagen ud i New Yorks gader, hvor der var markant færre mennesker end almindeligvis.

- Jeg var ude i formiddags og optage lidt video for at vise, hvor tomme gaderne er. Der var ikke specielt hårdt vejr, nærmere almindeligt efterårsvejr, men i eftermiddag og i aften skulle det blive rigtig voldsomt, fortæller Rasmus Prehn, der regner med at følge myndighedernes opfordringer.
- Man opfordres virkelig kraftigt til at blive inden døre. Hvis der bliver virkelig kraftig storm, så opfordres der også til, at man trækker gardinerne for, så hvis glasset skulle splintres, så får man det ikke i hovedet. Vi er også blevet opfordret til at fylde badekaret med vand, så der er noget at skylle ud med i toilettet, hvis der opstår vandmangel, fortæller Rasmus Prehn, der følger udviklingen tæt.

Folk hamstrer proviant

Pernille Vigsø-Bagge fortæller, at de amerikanske tv-stationer viser voldsomme billeder, hvor ting bliver smadret i de kystnære områder. Politikeren har da også truffet sine forholdsregler.
- Vi har sendt nogen ud for at proviantere vand og mad, så det har vi da i hvert fald de næste to dage, hvis det skulle gå helt galt, siger Pernille Vigsø-Bagge, der har gjort som mange amerikanere.

- Folk er meget afventende, og de køber ret voldsomt ind. Da jeg var nede for at handle i går, var der lang, lang kø, og folk hamstrede vand, toiletpapir og andre fornødenheder, så der er en slags undtagelsestilstand, hvor folk gør sig klar til en nødsituation, siger Rasmus Prehn.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.