Nordkorea mistænkes for at have foretaget ny missiltest

Nordkorea har ifølge nabolande foretaget sin anden prøveaffyring af et missil på under en uge.

Nordkorea har tirsdag tilsyneladende foretaget endnu en prøveaffyring af et missil.

Både den japanske kystvagt og Sydkoreas militær har registreret en affyring af et "projektil" fra den østlige del af Nordkorea og ud over havet.

Den japanske kystvagt udtaler, at det kan dreje sig om et ballistisk missil. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det formodede missil landede i havet mellem Nordkorea og Japan. Det siger en regeringskilde i Tokyo til det japanske nyhedsbureau Kyodo.

Affyringen er ikke bekræftet af Nordkorea, men hvis oplysningerne holder stik, så vil der være tale om den anden missiltest på under en uge.

Tirsdagens affyring kommer, dagen efter at USA's FN-mission sammen med fem andre lande i en fælleserklæring fordømte en nordkoreansk prøveaffyring onsdag i sidste uge.

En FN-resolution forbyder Nordkorea at foretage prøveaffyringer af ballistiske missiler samt at foretage test af atomvåben.

Ballistiske missiler anses for at være mere farlige end krydsermissiler, fordi de kan medbringe kraftigere sprænghoveder, har en længere rækkevidde og flyver hurtigere.

Nordkorea har i årevis været underlagt internationale sanktioner som følge af landets udvikling af masseødelæggelsesvåben.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.