Nordlys skinner igen over landsby

St. Brøndum inviterer til vikingetid

Privatfoto

Privatfoto

St. Brøndum: I weekenden går der vikingeblod i årene på beboerne i St. Brøndum. Byens indgangsveje bliver skåret af for trafik, når besøgende kan komme med en tur tilbage til tiden omkring begyndelsen af det forrige årtusind. Over to dage vil programmet være tætpakket med vikingeaktiviteter for alle aldre.

- En af de specielle ting ved arrangementet er, at vi har en kunstudstilling med vikingetema sammen med. Det er en spændende kombination med god folkelig appel, siger formand for St. Brøndum Samvirke Birgit Møller Sørensen med henvisning til de 20 nordiske kunstnere, der siden 12. august har opholdt sig i St. Brøndum.
Arrangementet blev sidst afholdt i 2010 og mange af tilløbsstykkerne fra den gang såsom krigerskole for børn, marionetteater og vikingegudstjeneste er igen på programmet. Der er dog også meget nyt at opleve.
Hen over dagene skal, der blandt andet støbes en bronzeskulptur på gammeldags maner og laves et murmaleri, mens middelaldermusik leveres fra det norske band ”LEGENDE.”
- Det bliver meget autentisk, siger Birgitte Sørensen, der lørdag formiddag er klar til at tage imod over 2.000 forventede besøgende sammen med 70 udklædte frivillige og 50 professionelle vikinger.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.