Nordmænd fængslet efter det største fund af fantasy

Politiet har beslaglagt 235 liter af stoffet GBL, der kan laves om til rusmiddel

Fire nordmænd er blevet pågrebet med en større mængde GBL. Arkivfoto: Bente Poder <i>Bente Poder</i>

Fire nordmænd er blevet pågrebet med en større mængde GBL. Arkivfoto: Bente Poder Bente Poder

FREDERIKSHAVN:Fire norske mænd blev tirsdag eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør ved retten i Hjørring, sigtet for besiddelse af 235 liter af stoffet GBL, der kan omdannes til rusmidlet fantasy.

Mændene blev anholdt klokken 14.22 mandag på et bed and breakfast i Frederikshavn, hvor de fire mænd i alderen 30 til 34 år havde lejet sig ind, oplyser politikommissær Allan Overgaard, Nordjyllands Politi.

Under Skats almindelige toldmæssige kontrol af pakker sendt til og fra Danmark, fandt Skat frem til 200 liter GBL (Gamma Butyrolacetone), som var sendt fra et firma i Polen til adressen med nordmændenes lejede bolig.

Største fund

- Det er det største fund nogensinde af GBL i Nordjylland, konstaterer Allan Overgaard.

Det førte til, at Nordjyllands Politi mandag anholdte de fire mænd på adressen i Frederikshavn, hvor der også blev fundet 35 liter GBL sendt fra en ukendt person i København.

GBL er et euforiserende stof, som med få tilsætninger kan laves om til GHB (gammahydroxybutyrat), der også er kendt som ”fantasy” eller flydende ecstasy, forklarer anklager Christina Barnow.

Virker organiseret

- Ud fra mængden af narko og antallet af personer, så virker det her organiseret, siger anklageren.

Udover den store mængde GBL, så fandt politiet også cirka en halv liter færdigblandet GHB på adressen.

Til grundlovsforhøret blev de fire mænd blev ført ind i retssalen alle iført almindeligt afslappet tøj, den ene i shorts. Flere af dem har tatoveringer på arme eller hals, men er spinkle eller almindelige af bygning

Inden dommeren fulgte Christina Barnow ønske om en dørlukning af hensyn til den videre efterforskning, nægtede de fire nordmænd sig alle skyldige. Ingen af mændene valgte at kære varetægtsfængslingen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.