Nordstjerneskolen har holdt generalprøve på reform

To ugers prøvekørsel af skolereformen

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:- Op og stå. Find en partner og snak sammen om filmen i to minutter, siger Katrine Bagnkop, og straks ryger eleverne op og snakken går på engelsk.

Nordstjerneskolen har i to uger taget forskud på Folkeskolereformen, som for alvor træder i kraft efter sommerferien.

De traditionelle klasser var splittet op i nye holddelinger. Gammeldags klasseundervisning afløst af nye undervisningsformer.

En kæmpe mundfuld for både elever, lærere og pædagoger.

Samler erfaringer

Skolereformen er en revolution i Folkeskolen, og her et halvt års tid, før reformen træder i kraft, er der flere spørgsmål end svar.

- Vi gør os nogle erfaringer, og så evaluerer vi og arbejder videre på vores drejebog til en ny og meget anderledes skoledag, siger skoleleder Lene Burchardt Jensen.

Skoledagen bliver længere. Lærerne skal undervise mere, og det betyder, at de skal undervise på en anden måde, der kræver mindre forberedelse.

- Vi arbejder med videndeling. At flere lærere arbejder sammen, og at lærere og pædagoger er nysgerrige sammen med eleverne. Jeg tror, det kan give en mere spændende måde at lære på, siger skolelederen.

45 minutters bevægelse

Tilbage hos 6. klasserne er det tid til en pause. Eller rettere til noget andet. Eleverne skal hver dag have mindst 45 minutters bevægelse, så alle mand ud på den store gang, hvor Kathrine Bagnkop sætter en musikvideo i gang på storskærmen, og så danser alle i fire-fem minutter.

- Det handler om at skabe variation og lige at få rørt sig. På den måde får vi nogle mere læringsparate børn, siger Kathrine Bagnkop.

Lektiehjælp eller lektiecafé er i Nordstjerneskolens drejebog erstattet med ordet ”studier”.

- De første to år er det frivilligt, og vi har valgt at lade de enkelte teams på skolen eksperimentere med, hvordan det skal foregå, og hvornår på dagen. Det kunne være mellem otte og ni om morgenen, siger Lene Burchardt.

Arbejdstid på skolen

Lærerne skal fremover have hele deres arbejdstid på skolen, og det stiller krav til de fysiske rammer. selv her på kommunens spritnye og prisbelønnede folkeskole er der ikke stationære arbejdspladser nok til, at alle 130 lærere og pædagoger kan sidde og forberede sig i fred og ro.

- Vi har et fælles personalerum og pauserum i hver stjernetak, men det er en stor opgave at finde ud af, hvordan det skal klares, erkender skolelederen på Nordstjerneskolen.

Skolereformen betyder også, at de enkelte skoler skal inddrage lokalsamfundet i den understøttende undervisning.

Nordstjerneskolen havde blandt andet besøg af Ungdomsgården Hånbæk, som arrangerede cirkusforestillinger i samarbejde med skolen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.