Norsk firma flytter ind på havnen

Firmaet TESS Skal fra 1. juni bo i nyopførte lokaler ved Victor A/S

Hilmar Buchholdt, general manager i Tess Esbjerg APS, blev gjort opmærksom på mulighederne i Frederikshavn Havn af den norske ambassade.

 Privatfoto

Hilmar Buchholdt, general manager i Tess Esbjerg APS, blev gjort opmærksom på mulighederne i Frederikshavn Havn af den norske ambassade. Privatfoto

FREDERIKSHAVN:TESS, der producerer og servicerer bunkerslanger og fittings, lejer sig ind i de nyopførte lokaler hos Victor A/S på Frederikshavn Havn. TESS har valgt Frederikshavn Havn for dens internationale centrale beliggenhed og for at komme tættere på det maritime netværk med bl.a. offshore og fiskeindustrien.

For cirka et år siden begyndte norske TESS at se på en udvidelse af deres aktiviteter i Danmark, hvor de siden 2007 har haft afdeling i Esbjerg. Her producerer og servicerer 16 mand hydraulik- og bunkerslanger samt fittings til alle formål både on- og offshore.

Hilmar Buchholdt, general manager i TESS Esbjerg ApS, blev hurtigt begejstret for Frederikshavn Havn, som den danske ambassade i Norge gjorde ham opmærksom på.

- Når vi har besøgt potentielle kundeemner i Nordjylland, har vi tydeligt kunne mærke, at der virkelig er stor aktivitet på den moderne Frederikshavn Havn, som er et maritimt knudepunkt både for offshore og maritim service og tæt på fiskeriet i Skagen.

- Da vi samtidig blev bekendt med den kæmpe havneudvidelse i Frederikshavn, der alene i 1. step koster omkring 500 millioner kroner, var der slet ingen tvivl om, at vi skulle til Frederikshavn. Jo mere vi efterfølgende har arbejdet med det nordjyske, jo mere sikre er vi på, at vi gør det helt rigtige, siger Hilmar Buchholdt.

TESS’ største marked er offshore olie & gas, men også det maritime område samt fiskeri og landbrug er aktuelle markeder. Målet med at etablere sig i Frederikshavn er at udvide kundeporteføljen i det nordjyske inden for disse segmenter.

Opgaver på Mærsk-rigge

TESS har tidligere udført opgaver på de to MÆRSK-rigge, som lå i Hirtshals Havn og har virksomheder som Orskov Yard og Victor A/S som kunder. Sidstnævnte kommer TESS til at dele adresse med i en nyopført hal på Frederikshavn Havn, hvor de får 400 KVM. TESS føler sig fantastisk modtaget i Frederikshavn og har fået hjælp til blandt andet fund af lokaler.

- Til vores første møde, var der en delegation fra Frederikshavn Havn, Erhvervshus Nord, Invest in Denmark og Frederikshavn Kommune, som stod klar til at servicere os. De har holdt os i hånden helt fra starten og hjulpet os med lokaler, en beskrivelse af området, virksomhedsstrukturen og kundepotentialerne. Vi har fået al den hjælp, som vi kunne ønske, og vi føler os taget rigtig godt imod, siger Hilmar Buchholdt.

Virksomheden skal i første omgang ansætte tre medarbejdere til den nye afdeling i Frederikshavn. Den ene ansatte ønsker TESS at finde gennem Arbejdsmarkedscentret, så en ledig person kan få et job i virksomheden. De større serieproduktioner kommer fortsat til at ligge i Esbjerg, mens det primært er service og vedligehold for lokale, nordjyske virksomheder, der er omdrejningspunktet i Frederikshavn.

TESS er den anden norske virksomhed, som flytter til Frederikshavn Havn inden for kort tid. For nylig er også KMT Genvinding ApS flyttet ind på havnen.

Hilmar Buchholdt glæder sig nu til, at den nye hal står klar til indflytning senest pr 1. juni 2015.

Fakta om TESS

TESS blev grundlagt i 1968, det er norsk ejet og har hovedkontor tæt på Drammen i Norge.

TESS har i alt omkring 900 ansatte og en omsætning på 2,6 milliarder NOK. Deres vigtigste marked er Norge, men de er også til stede i udlandet.

I Danmark har de siden 2007 haft en afdeling i Esbjerg med 16 fuldtidsansatte, hvor de har en produktion af slanger og fittings til alle formål, og til en bred vifte af brancher.

TESS International har til opgave at koordinere de globale operationer af TESS, som i dag omfatter servicecentre i Danmark, Skotland, Brasilien, Singapore og USA.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.