Norske barer overvejer at sagsøge staten for alkoholforbud

SMB Norge, der blandt andet repræsenterer flere norske barer, overvejer sagsanlæg efter udskænkningsforbud.

Et sagsanlæg mod den norske stat kan være på trapperne, efter at der i næsten en måned har været indført et forbud mod udskænkning i Norge.

Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Forbuddet blev indført af regeringen i midten af december. Det indebærer, at norske restauranter og barer ikke må servere alkohol. Formålet har været at nedbringe spredningen af smitte med coronavirus.

Men der er ikke blevet redegjort godt nok for, hvad grundlaget for at indføre forbuddet var. Det mener paraplyorganisationen SMB Norge.

SMB Norge repræsenterer en lang række små- og mellemstore virksomheder i Norge - herunder flere barer og restauranter.

Organisationens administrerende direktør, Jørund Rytman, har tirsdag fået grønt lys fra sin bestyrelse til at gå videre med et eventuelt sagsanlæg.

- Bestyrelsen undrer sig over, at regeringen ikke har kunnet redegøre bedre for beslutningsgrundlaget for at indføre et så indgribende tiltag, lyder det i bestyrelsens godkendelse af en mulig sag mod staten.

Ifølge den norske avis VG, der har gennemgået restriktioner i alle europæiske lande, er Norge det eneste land i Europa, der som en del af sine coronatiltag har forbudt barer og restauranter at servere alkohol.

/ritzau/NTB

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.