Frederikshavn

Norskov: Med A-kæden til begravelse

NORDJYSKEs anmelder savner et klar plot i dramaserien

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Tom Noack og Brammer (Henrik Birch) på besøg i Norskovs natteliv, hvor det angiveligt flyder med narko.

FREDERIKSHAVN:Vi er nu to afsnit fremme, og denne episode handler om A-kæden og Dianas begravelse. Men der er noget, jeg savner her i Norskov-serien: Et plot.

Jovist tegner der sig konturer af et plot under opsejling, men her efter to afsnit burde vi vide, hvad det er, vi jager.

Jovist jager vi bagmændene bag noget frygteligt stærkt kokain. 80 procent i renhedsstyrke nævnes konstant. Og lige der sidder jeg så i sofaen og tænker: Hvor meget for stærkt er det? Personligt nyder jeg oftest ting med en styrke på 14 procent, og da sker det af langstilkede glas. Og jeg er næppe alene om uvidenheden på dette område. Men kære læser - vi har googlet det for dig. Den normale styrke af kokain ligger allerførst i 20’erne.

Oplagte skurke

Se den oplysning kunne de jo godt have foræret i tv-serien. Bare sådan lidt bisætnings-agtigt med en besked om, at den omtalte kokain er i firedobbelt styrke.

Men tilbage til plottet. I mandagens afsnit hører vi om en svensk narkogangster, Kalle Koskinen. Vi ser et billede af ham fra afdøde Dianas mobiltelefon. Vi ser fra samme telefon billede af nogle havenisser. Og vi ser i slutbillederne nogle havenisser foran sommerhuset på Lupinvej 16, hvor seriens ubehøvlede dørmand måske skulle have sovet.

Det har han så ikke. Men dørmanden og Kalle K er oplagte som skurke i denne serie. Men det kunne godt være forklaret lidt bedre. For først når skurken eller forbrydelsen er præsenteret kan vi leve os ind i, hvad det er for nogle problemer, vi skal have løst.

Mystisk og eftertænksom

Men serien har bestemt også sine stærke sider. Idéen med A-kæden - de tre gamle ishockey-spillere - er god. At vi følger tre ungdomskammerater, der er gået i hver sin retning. En er blevet politimand, en er fabrikant og en er borgmester. Og i det selskab er der nok kun én, der er helt uskyldig.

I en dansk tv-serie skal en borgmester jo være lidt anløben. Ikke at vi har set det endnu, men borgmester Martin (Claus Riis Østergaard) har problemer nok på sit rådhus, så skal vi ikke gætte på, at han drager nogle beslutninger i nærmeste fremtid, som ikke er helt rene i kanten.

Og Bonden (Jacob Hauberg Lohmann) flasher nogle enorme bundter af pengesedler. Betaler sin søster Dianas begravelse kontant. Ahem... De penge er da vist ikke helt hvide.

Og endelig har vi så Tom Noack (Thomas Levin). Han er muligvis det mest uskyldige menneske i denne serie. Indtil nu i hvert fald. Og jeg synes, Thomas Levin er fremragende. Mystisk, sort, eftertænksom, svær at komme ind på livet af.

Stadig lydbøvl

Mathias Käki Jørgensen er såmænd også glimrende som den unge, nu forældreløse, ishockeyspiller.

Hvor lyden i første afsnit var ekstremt elendig, så fungerer det noget bedre her i 2’eren. Men der er bestemt plads til forbedringer, for der er stadig masser af steder, hvor man ikke forstår, hvad der siges. Seriens lydniveau kører op og ned på en lidt tumpet måde. Det kan godt ske, at det skal forestille at være kunst - den måde lyden er mikset på. Men når man skal bruge fjernbetjeningen konstant for at skrue op og ned for lyden undervejs, så bliver kunsten altså for kunstig. Så kære TV 2: I må godt lige frisere lyden én gang til, så alle kan følge med i, hvad der bliver sagt.

Generelt er ”Norskov” ganske stemningsskabende med fine velkomponerede billeder. Og så kan man jo ikke andet end være vild med, at det foregår her i landsdelen. Om så turisterne vil vælte til Frederikshavn næste sommer, er nok tvivlsomt. Men i en tid, hvor danske film har foregået i enten København eller på Sydfyn, så er det rart, at Nordjylland fylder så meget i tv-dramatikken i øjeblikket. Ikke at det gør tv-serierne og julekalenderne bedre. Men det er grundlæggende hyggeligt, at man kan nikke genkendende til den natur og de byer, hvor det hele foregår.

”Norskov - afsnit 2: Dianas søn”

Instruktion: Louise N.D. Friedberg

Manus: Dunja Gry Jensen og Jens Dahl

TV 2 mandag aften.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst