Nu er der håb for de tissetrængende

Det har siden nedlægningen af toiletter på havnen i Hvalpsund været et problem at lade vandet, men nu er der atter udsigt til bedre toiletforhold

Borgerforeningsformand Ole Randrup glæder sig over, at der nu tilsyneladende igen er udsigt til bedre toiletforhold i Hvalpsund. Arkivfoto: Matthew Burnett

Borgerforeningsformand Ole Randrup glæder sig over, at der nu tilsyneladende igen er udsigt til bedre toiletforhold i Hvalpsund. Arkivfoto: Matthew Burnett

HVALPSUND:De offentlige toiletter på havnen i Hvalpsund - eller snarere mangelen på dem - har i et stykke tid været et stridspunkt mellem de lokale og Vesthimmerlands Kommunes Tekniske Forvaltning, men nu ser det ud til, at en løsning er på vej for tissetrængende besøgende i færge- og turistbyen.

Borgerforeningen i Hvalpsund er blevet stillet i udsigt, at der er nye offentlige toiletter på vej til havnen. Vesthimmerlands Kommune vil forsøge at få sat penge af til toiletterne på næste års budget, så det igen bliver muligt at tømme blæren i Hvalpsund uden udsigt til lange køer.

Havneområdet i byen indbefatter en legeplads, færgehavn og en palmestrand, der grænser op til området. Der bliver også årligt holdt en stor havnefest i byen, mens turistsæsonen er på sit højeste.

Derfor var det heller ikke med Hvalpsund Borgerforenings gode vilje, at den lokale toiletkapacitet blev begrænset, da kommunen i forbindelse med en større sparerunde i 2010 lukkede i alt ti toiletter i Løgstør, Ertebølle, Gedsted, Hornum, Hvalpsund og Trend.

I dårlig stand

Begrundelsen fra kommunen var dengang, at de lukkede toiletter enten var i meget dårlig stand, og at der var andre muligheder i nærheden. Eksempelvis i Hvalpsund, hvor der stadig er toiletter på fiskerihavnen og lystbådshavnen.

I Hvalpsund Borgerforening er man imidlertid siden kun blevet bekræftet i, at toiletter er en mangelvare, når havnen i Hvalpsund bliver brugt i forskellige sammenhænge, og det er bl.a. et kendt billede i Hvalpsund, at der er lange køer til toiletterne i byen, når børnehaverne er på besøg.

- Det kan godt være, at voksne kan holde sig og gå lidt længere, men det er ikke så nemt, hvis man kun er fire år og går i børnehave, siger formanden for Hvalpsund Borgerforening, Ole Randrup, og peger på, at det nærmeste toilet ligger over en kilometer væk fra legepladsen på havnen.

Borgerforeningsformanden glæder sig i samme åndedrag over, at der nu tilsyneladende er bedre tider på vej for de tissetrængende i færgebyen.

- Vi venter og ser, men vi håber da, at vi snart får flere toiletter, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden