Nu er det forår: Hugormen luner bollerne

De solrige martsdage har lokket både hugormen og snogen frem

Hugormen er fremme igen efter en lang mørk vinter. Her er det en ud af tre hanner, der lå sammen og solede sig på en lille plet i Lille Vildmose.

Hugormen er fremme igen efter en lang mørk vinter. Her er det en ud af tre hanner, der lå sammen og solede sig på en lille plet i Lille Vildmose.

LILLE VILDMOSE: Foråret har mange ansigter. I haverne har erantis og vintergækker længe konkurreret om at male bedene gule og hvide, i skovene er de første blå anemoner på vej og over markerne synger lærken. Den rene fornøjelse.

Men på vores heder, moser og overdrev kan man netop nu møde en forårsbebuder, der er både fascinerende og en lille smule skræmmende – og dermed endnu mere spændende: Hugormen.

Det er hugormens hanner, der først kryber frem fra deres skjul om foråret. De skal nemlig helst have god tid til at lade sig gennembage af solen, så varmen kan få deres testikler til at modnes, inden parringssæsonen sætter ind i april.

Selv om hugormen kan ses hist og her i det meste af Nordjylland, er nogle steder bedre end andre. Et af de fineste steder, hvis man vil opleve hugormen, er Lille Vildmose, hvor denne hugorm er fotograferet i går.

Udover hugormen har de lune martsdage også fået de første snoge frem i Lille Vildmose. Det er meget tidligt.

Både hugorme og snoge er vekselvarme. De opsøger derfor bevidst solrige pletter i vegetationen for at få varmen, så de kan få energi til at blive aktive.

Det lyder helt menneskeligt. Efter en lang, mørk vinter får vi også mere energi, når solen skinner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.