Nu er det sikkert: Der kommer til at lyde hestevrinsk til Hjallerup Marked

Frygten for sygdommen hesteherpes truede med at gøre Hjallerup Marked til et marked uden heste. Men der er ikke længere frygt for, at sygdommen spredes

Arkivfoto: Kurt Bering

Arkivfoto: Kurt Bering

HJALLERUP:- Der kommer heste på Hjallerup Marked. Det kan en glad formand for Hjallerup Marked, Keld Nielsen, fastslå.

Der kom fredag anbefalinger om, at der ikke er risiko for spredningen af den frygtede sygdom hesteherpes, der har forårsaget fleres hestes død på Fyn.

Det er landbrugets videnscenter Seges, Dansk Ride Forbund og Den Danske Dyrlæge Forening, der alle har fulgt sygdommens udvikling, der nu melder, at der er basis for, at der kan komme heste på markedet.

- Det har ligget os meget på sinde, at der skal være heste på et marked, siger Keld Nielsen. Men det ville jo være forfærdeligt, hvis en hest ville blive smittet i Hjallerup. Vi skal fra markedets side kunne garantere for hestenes sikkerhed, når 5000-1.000 heste er samlet.

Sindal Marked sagde nej til alle heste af frygt for spredning af virussen.

Der var frygt for, at sygdommen havde spredt sig til Jylland, men en hest i Bjerringbro, der havde symptomer på herpes. Men det viste sig ved undersøgelsen, at det var en anden form for virus, end den frygtede, der havde ramt hesten i Bjerringbro.

Hjallerup Marked afvikles i dagene 31. maj-3. juni.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.