Nordjylland

Nu kåres årets villavej i Nordjylland

Det gode naboskab er i højsædet, når vinderen skal findes - præmien er 10.000 kroner til et fælles arrangement

Moltkevej i Dronninglund vandt titlen som Årets Villavej sidste år. Arkivfoto

Moltkevej i Dronninglund vandt titlen som Årets Villavej sidste år. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Beboerne på villavejene i Nordjylland har nu mulighed for at vinde prisen Årets Villavej 2018 samt en pengepræmie på 10.000 kroner. Dermed ønsker stifterne bag prisen - Ejendomsmæglernes Fond og Nordjyske Bank - igen i år at sætte fokus på nabofællesskaber, og hvordan nordjyderne kan få glæde og gavn af hinanden hjemme på vejen.

Da Nordjyske Bank og Ejendomsmæglernes Fond sidste år stiftede prisen Årets Villavej 2017, var det med det formål at inspirere andre og vise de bedste eksempler på, hvad et godt og givende naboskab kan indebære. Det viste sig at være en stor succes, da hele 312 villaveje fra hele Nordjylland indstillede sig til prisen:

- Sidste år var vi enormt overraskede over, hvor mange villaveje, der gemmer på gode historier og har et sammenhold udover det sædvanlige. Derfor har vi valgt at gentage succesen i år, fortæller Nordjyske Banks administrerende direktør, Claus Andersen.

I 2017 blev vinderen af Årets villavej fundet i Dronninglund, hvor initiativer som nabohjælp, vejfester, børnefødselsdage og ’vejkonkurrencer’ vidnede om et sammenhold på vejen udover det sædvanlige. Og det er netop gode historier om nabofællesskaber som disse, Ejendomsmæglernes Fond og Nordjyske Bank ønsker at sætte fokus på:

- Et godt og givende naboskab kan have rigtig stor betydning i nordjydernes hverdag, fordi det på en uformel måde giver os mulighed for at møde og hjælpe hinanden med praktiske udfordringer. Derudover er godt naboskab også med til at skabe tryghed, hvor vi bor - og netop den meget lokale indsats, vil vi som lokalbank gerne være med til at støtte op om, tilføjer Claus Andersen.

Værdien af det gode naboskab

Ifølge Steen Royberg, der er formand for Ejendomsmæglernes Fond, er det gode naboskab ikke noget, der kommer af sig selv. Derfor håber han også på, at prisen har sat skub i nogle flere initiativer rundt omkring på de lokale veje:

- Vi har indgået et samarbejde med Nordjyske Bank om prisen, fordi vi gerne vil bringe værdien af det gode naboskab frem i lyset, siger han og fortsætter:

- For det gode naboskab er ikke nogen selvfølge i danskernes travle hverdag - det kræver en indsats at lære hinanden at kende. Men der hører også en masse fordele med. Både hvad angår socialt samvær og glæden ved at have folk omkring sig, som kan træde til, når noget brænder på, afslutter han.

Ejendomsmæglernes Fond er en velgørende fond, som løbende uddeler bidrag på op imod en millioner kroner årligt til kulturelle, videnskabelige og socialt velgørende formål særligt i Nordjylland.

Flere præmier i år

I år bliver prisen udvidet, så der også kåres en anden- og tredjeplads, som begge kan se frem til at få besøg af Hjemisbilen. Dommerkomitéen består af bestyrelsesformand Steen Royberg, bankdirektør Claus Andersen og journalist Jeppe Søe.

Beboere på villaveje i Nordjylland kan indstille sig til prisen Årets villavej 2018 i perioden frem til 2. juni på www.nordjyskebank.dk/aaretsvillavej.

Førstepræmien på 10.000 kroner skal dække udgifterne til et fælles arrangement som eksempelvis en vejfest. Derudover får vinderne mulighed for at smykke sig med et Årets Villavej 2018-skilt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst