Nu kan man tjene penge på biogas

For første gang forventer Xergi overskud på sine biogas-aktiviteter

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

STØVRING:Mange virksomheder i energibranchen har det svært, men det gælder ikke Xergi i Støvring - landets suverænt største producent af biogas-anlæg, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

For første gang nogensinde er der udsigt til et overskud på virksomhedens biogasaktiviteter, der i mange år ellers har været mest en investering for Xergis to ejere, Hedeselskabet og industrikonglomeratet Schouw & Co.

- Xergi har i øjeblikket en meget stor beholdning af ordrer til især Frankrig og England. Og med det energiforlig, som Folketinget indgik i februar, er der udsigt til, at der for første gang i lang tid også kommer til at ske noget på det danske marked. Så ikke alene vil vi fortsat investere i Xergi, vi forventer også, at vi faktisk kommer til at tjene penge på virksomheden i år, siger Jens Bjerg Sørensen, adm. direktør for Schouw & Co.

Regeringen har afsat en pulje på 240 millioner kroner til tilskud til etablering af biogas-anlæg i år. Da tilskuddet udgør 30 procent af prisen, kan der altså bygges biogas-anlæg med tilskud for i alt 800 millioner kroner i Danmark alene i år.

- Energiforliget åbner et helt nyt marked for os. I dag udgør eksporten 100 procent af vores omsætning, oplyser Xergis adm. direktør Jørgen Ballermann.

For at ruste Xergi til væksten har de to ejere netop skudt endnu 10 millioner kroner i virksomheden, der i 2012 omsatte for 118 millioner kroner. Frankrig og England udgør de to hovedmarkeder med en andel på hver 40 procent af omsætningen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.