- Nu vil jeg prøve at være pensionist

87-årige Henning Frøkjær stopper som bogholder for kreatursalgsforening. Hans fire år ældre bror fortsætter i samme branche

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SPERRING:I 34 år har Henning Frøkjær stået for regnskabet, når medlemmer af Dansk Landbrugs Kreatursalgsforening (DLK) har sendt dyr til slagtning via Thisted Eksportmarked. Nu synes han, det er ved at være tiden at trække sig tilbage.

- Jeg vil gerne holde, mens det fungerer heroppe, siger Henning Frøkjær med en finger op mod hovedet.

Henning Frøkjær fyldte 87 år i sommer. Han fortsætter med at ordne papirarbejdet for de kreaturer, som inden årsskiftet bliver leveret til slagtning via eksportmarkedet, der de sidste otte år har haft til huse på indehaveren, Jacob Bülows, ejendom i Sperring.

Men fra nytår er det slut. Mens hovedet ikke fejler noget, har Henning Frøkjær pådraget sig forskellige fysiske skavanker.

Ikke begejstrede for checks

En anden årsag til, at han nu forbereder sit otium, er, at bankerne ikke længere er begejstrede for at modtage betaling pr. check. Pengene skal helst overføres elektronisk, og det med computere overlader Henning Frøkjær gerne til andre at ture med.

- Så nu vil jeg gerne prøve at være pensionist, siger Henning Frøkjær, der fik jobbet som bogholder for DLK, efter at han sidst i 1970’erne havde solgt sin grovvareforretning i Sennels.

Han er dog ikke bange for, at det skal knibe med at få tiden til at gå. Hjemme i Hunstrup har han en stor have at passe. Og så er der harmonikaen. Henning Frøkjær havde i mange år et orkester, ”Henning Frøkjær hans spillemænd”, som tog ud og spillede til fester og den slags. Det gør de ikke mere, men det musikalske bliver holdt ved lige, blandt andet sammen med hustruen Nora, der spiller klaver.

De har to sønner, tre børnebørn og et enkelt oldebarn. Den ældste søn, der har været kordegn i Aalborg, har i øvrigt før sin far stiftet bekendtskab med pensionisttilværelsen.

Henning Frøkjærs fire år ældre bror, 91-årige Viggo Frøkjær, er til gengæld stadig aktiv i samme branche som lillebroren. Som salgsleder på Thisted Eksportmarked er det ham, der tager ud og vurderer dyrene hos de landmænd, der sender søer og kreaturer til slagtning via Thisted Eksportmarked. Og han laver aftaler med slagterierne.

75 års jubilæum

Viggo Frøkjær har handlet med kreaturer, siden han var en stor knægt og har dermed haft 75 års jubilæum i faget.

- Nej, jeg har ingen planer om at gå på pension, siger han.

Det har hans chef i øvrigt heller ikke. Men Jacob Bülow er heller ikke mere end 78 år...

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.