Nordjylland

Nu vil vi igen på ski i Norge og Sverige

Efter nogle lidt sløje år er der igen vækst i antallet af danske vinterferiebookninger

Alt tyder på, at flere danskere vil spænde ski under fødderne i denne sæson - sammenlignet med sidste år. Foto: Visit Norway

Alt tyder på, at flere danskere vil spænde ski under fødderne i denne sæson - sammenlignet med sidste år. Foto: Visit Norway

NORDJYLLAND:Rigtig vinterferie holder man i enten Norge eller Sverige. I hvert fald hvis man spørger mange danskere.

De to lande er traditionelt de mest populære blandt skiløbere, og meget tyder på, at positionen kan blive yderligere cementeret den kommende vinter.

- Vi hører fra vores destinationer, at de har nogle helt andre tal for bookinger, end de har haft de seneste år. Vi regner faktisk med, det bliver rekordår, siger Anna Kron Boysen, PR manager hos VisitSweden.

Idre Fjäll har eksempelvis 23 procent flere bookninger i forhold til samme tid sidste år, mens Kläppen i Sälen rammer 16 procent. Skistar i Sälen, Are og Vemdalen har alle 30 procent flere reservationer i januar.

Også i Norge, som er det mest populære skiferieland af alle, er der stor vækst i antallet af bookninger. Rauland tegner sig for 36 procent flere bookninger end sidste år, mens Trysil har 11 og Hemsedal 15 procent.

Væksten i skiinteresse kommer efter nogle lidt sløje år i begge lande.

- For vores vedkommende tror jeg, at valutaen har stor betydning. Danskerne får en økonomisk fordel ved at booke i Sverige, siger Anna Kron Boysen.

Tv-program hjælper

Konkurrenten VisitNorway mener, at forklaringen i høj grad skyldes TV2s programrække Skiskolen.

Henrik Verner Jensen, markedschef hos Visit Norway, afviser, at f.eks. kampagner eller et generelt økonomisk opsving kan have påvirket danskere til at finde skiene frem igen.

- De aktiviteter, vi har, var ikke begyndt, inden væksten var der. Den eneste forklaring, jeg kan finde, er derfor det øgede fokus på skiløb i tv-fladen, eller at danskerne har fået flere penge mellem hænderne. Og det sidste synes jeg ikke, der er noget, der tyder på, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.