Nulskrald i Tversted

Vil være den første i Danmark, hvor en hel by siger Nej tak til skrald

Poul Christoffersen
Tversted skal være i et nulskrald-forsøg. Modelfoto
AVV 11. januar 2014 07:03 - Opdateret 11. januar 2014 08:30

TVERSTED: Som en hel landsby vil Tversted i et helt år være med i et forsøg med nulskrald, som AVV har kick off på med et møde i byens forsamlingshus mandag.

- Det er den første landsby i landet, som samlet er med i nulskrald, og vi gør det på den måde for at få nogle erfaringer med, hvad det er, der motiverer folk til at genanvende mere og smide mindre væk som affald, oplyser projektleder Lene Høg fra affaldsselskabet.

Fredag eftermiddag var AVV ude i Tversted for blandt andet at sætte et barometer op i byens rundkørsel, hvor forbipasserende løbende kan følge med i udviklingen.

- Skraldevognen bliver vejet hver uge den er i Tversted. Det er den blevet siden november, og udgangspunktet er, at hver husstand i gennemsnit smider 8 kg affald ud til afhentning. For hver uge skal man ku’ se hvor meget mindre skrald borgerne i Tversted smider ud, siger projektlederen.

Tre gupper med hvert sit fokus

Efter et forberedende møde i oktober har borgere i Tversted dannet tre grupper, som hver har fokus på et bestemt område. Den ene ser på skrald og turister.

- Der kommer mange turister, og gruppen vil se på, hvordan de kan være med til at smide mindre væk, siger Lene Høg.

Nulskrald i en hel landsby er en opfølgning på et forsøg, hvor 105 familier fra hele AVV’s område havde meldt til at være med i nulskrald løsninger i deres husholdning.

Til mødet mandag kl. 17 i Klitgården kommer også Selina Juul, som har fået Nordisk Råds miljøpris for at starte Stop spild af mad.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...