Ny aktion mod skifergasboring

Aktivister blokerede for anden dag i træk tilkørselsvejen til boreområde vest for Dybvad

Blokade mod skifergasboring i Dybvad. Foto: Jesper Thomasen

Blokade mod skifergasboring i Dybvad. Foto: Jesper Thomasen

DYBVAD:For anden dag i træk valgte aktivister mandag at blokere tilkørselsvejen til det område vest for Dybvad, hvor det franske energiselskab Total er ved at forberede prøveboringer efter skifergas.

Aktivisterne mener fortfarende, at Total ved at arbejde på helligdage overtræder de tilladelser, der er givet for arbejdet på pladsen.

Blokaden blev iværksat mandag morgen, og midt på formiddagen ankom to lastvognstog med boremateriel, som pænt måtte holde og vente på en patrulje fra Nordjyllands Politi, tilkaldt af vagtfirmaet CSH Security i Brønderslev, som Total har hyret til at holde opsyn med borepladsen.

Seks lastbiler i kø

Politipatruljen bad pænt de omkring 20 demonstranter flytte sig, og den anmodning efterkom de fleste. Men otte af demonstranterne nægtede at efterkomme anmodningen, og først da politiets indsatsleder Bruno Brix ankom til stedet med forstærkninger, valgte de sidste demonstranter ved 14-tiden at forføje sig. Derefter kunne køen af lastbiler, der i mellemtiden var vokset til seks, komme ind på pladsen for at læsse af.

Aktivisterne ville mandag ikke fortælle, om de fortsætter blokaderne i de kommende dage. Men hele dagen gik der rygter om, at flere aktivister var på vej til området, og der er tidligere via de sociale medier blevet indkaldt til såkaldt sit-down-blokader fra tirsdag morgen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.