Ny bydel ved havn tager form

Beddingen 7 på østsiden af Østre Havnebassin i Aalborg, som TK Development står bag, får 43 lejligheder

Niels Brauer
I kraft af sin størrelse bidrager Østre Havnebassin til at skabe et anderledes ”byrum” i den nye bydel. Beddingen 7 er den høje bygning midt i billedet.
Byplanlægning 22. marts 2018 16:38

AALBORG: En helt ny bydel på østsiden af Østre Havnebassin skyder op i øjeblikket.

Rundt om bassinet på Østre Havn skyder nye bygninger op, og flere er projekteret eller planlagt.

En af disse er Beddingen 7, der opføres af TK Development og består af 43 lejligheder. Lejlighederne, der vil stå færdige sidst på året, får vestvendt udsigt over Østre Havnebassin.

- Udelivet ved Østre Havn bliver unikt, for du kan ikke få så meget luft omkring dig ret mange andre steder i Aalborg, siger arkitekt MMA Kim Skovhus fra Norconsult-Skovhus Arkitekter, der har tegnet Beddingen 7 for TK Development.

Inspireret af havnebassinet er der tegnet altaner fra 17 til 25 kvadratmeter til alle lejligheder. I forbindelse med altanerne får beboerne en vinterhave, hvor der med store glasdøre kan lukkes op for eller af til udelivet.

Levende bydel

Udover ejerlejligheder kommer den nye bydel til at bestå af lejeboliger og ungdomsboliger.

At placere sidstnævnte slags på bedste beliggenhed er noget ret særegent for Aalborg, og Thomas Kastrup Larsen (S) glæder sig over, at det igen er lykkedes at skabe et område med plads til både studerende, unge familier samt voksne uden hjemmeboende børn.

- At det nye kvarter omkring Østre Havnebassin kommer til at bestå af borgere med forskellig alder, livssituation og indkomst er med til at sikre, at vi får en mangfoldig og levende bydel lige midt i Aalborg, siger han.

Lige ud for Beddingen 7 og ned til havnebassinet er der i henhold til lokalplanen projekteret en offentlig strandpark. TK Development er lige nu i dialog med en række interessenter om udviklingen og driften af parken.

Den nye bydel, der forventes at stå færdig i 2020, får 2500-3000 beboere.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...