Efter tre måneder: Derfor sejler ny færge rundt uden passagerer

Ny teknologi og nye rorsystemer skal afprøves og læres til bunds, før den nye færge sættes i drift mellem Thyborøn og Agger

I midten af juli stod den nye ”Kanalen” ind gennem Limfjorden på vej til Thyborøn. Testen af færgen blev forsinket af tekniske problemer, men nu er der gang i prøvesejladserne.Foto: Lars Pauli

I midten af juli stod den nye ”Kanalen” ind gennem Limfjorden på vej til Thyborøn. Testen af færgen blev forsinket af tekniske problemer, men nu er der gang i prøvesejladserne.Foto: Lars Pauli

THYBORØN-AGGER:Øvelse gør mester, og lige nu er der fuld gang i øvelsessejladsen med Thyborøn-Agger Færgefarts nybyggede færge "Kanalen".

Nybygningen kom til Thyborøn i midten af juli. Under prøvesejladserne opstod der tekniske problemer, som betød, at færgens to elektromotorer måtte til reparation hos den finske producent.

- De tekniske problemer er løst, og der er fuld gang i øvelsessejladserne, så vi nærmer os tidspunktet for den officielle indvielse af færgen, men lige prioriteres øvelsessejladserne, siger teknisk direktør i Lemvig Kommune Claus Borg, formand for selskabets bestyrelse.

Imens passes overfarten af den 43 år gamle færge, som nu bærer navnet "Kanalen II". Den nye er nummer et.

Overfartsleder Kim Raabjerg Korshøj fortæller, at det handler om at få testet både skib og besætning, så alt klapper fra den dag, "Kanalen" sættes i drift.

- Vi skal ikke jage noget igennem, så jeg har ikke noget bud på, hvornår færgen sættes i drift, siger han.

Færgen skal testes under forskellige vind, vejr og bølgeforhold.

- Vi har fået en super moderne færge med alt hvad dertil hører, siger Kim Raabjerg Korshøj og fremhæver manøvresystemet som en af de ting, der virkelig adskiller den nye og den gamle færge, som havde et konventionelt ror.

- Den nye har to rorpropellere som kan drejes 360 grader, og det kræver øvelse at betjene, siger overfartslederen og tilføjer, at hensyn til passagerer og materiel - og til sikkerheden i det hele taget gør, at alt skal være grundigt afprøvet, før færgen sættes i drift.

- Men vi ved allerede, at vi har fået en færge, som lever op til forventningerne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.