Ny forening startet

Udøvere af kinesisk træningsform har stiftet Tao Qigong Himmerland.

Sildehagen i godt sommervejr er ideelt for udøverne af den kinesiske træningsform, qigong. Privatfoto

Sildehagen i godt sommervejr er ideelt for udøverne af den kinesiske træningsform, qigong. Privatfoto

HOBRO:Tao Qigong Himmerland er en ny forening, der har lidt over 30 medlemmer og har til huse i Medborgerhuset i Hobro.

Det oplyser foreningens første formand, Jonnah M. A. Nielsen. Hun er også uddannet instruktør i den kinesiske træningsform qigong.

Foreningens formål er at skabe forskellige forums, hvor udøvere kan træne og dyrke Tao Qigong både når aftenskolen holder sommerferie, og når der er små grupper der gerne vil træne selv, eller fordybe sig i en eller anden retning.

Vejret har været med udøverne i sommer. De har benyttet det gode vejr til at stå og lave de langsomme bevægelser i qigong.

- Alle med interesse i Tao Qigong kan i dag blive medlem af foreningen Tao Qigong Himmerland, bemærker Jonnah Nielsen videre. Der vil uændret blive tilbudt træning på aftenskole-hold flere steder, og som medlem kan man deltage i foreningens forskellige aktiviteter og tilbud.

Mange har måske set de blide og langsomme qigong- og taiji-bevægelser på TV, udført af kinesere, eller på et højskoleophold, seminar eller lignende. Tao Qigong er en særlig form, hvor qigong glider over i taiji og omvendt. Man lærer at bevæge sig, ”som om man spinder silketråde”.

Det særlige ved Tao Qigong er også, at man kan være med uanset fysik, bare man har lyst til at lege med bevægelsen og lyst til at lære om at være menneske. Bevægelserne udstråler på én gang en elegant skønhed og er samtidig ret simple, og alligevel kan enhver mærke, at man kommer i dybden med sig selv, både kropsligt og sjæleligt. Al stress og pres bliver fuldstændig som blæst væk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden