Ny garantiordning ved hushandler

Usikkerhed om kvaliteten af tilstandsrapporter skal ryddes af vejen med en ny garantiordning

Du kan nu få garanti på tilstandsrapporten. Arkivfoto: Iris/Scanpix

Du kan nu få garanti på tilstandsrapporten. Arkivfoto: Iris/Scanpix

HELE LANDET: En tilstandsrapport er ikke altid til at stole på, og flere huskøbere har brændt fingrene, fordi tilstandsrapporten ikke har nævnt alvorlige fejl ved det hus, de har købt.

Det kan føre til lange og dyre retssager og masser af bekymringer, og det får nu de bygningssagkyndiges brancheforening, BfBE, til at indføre en garantiordning, der ifølge foreningen skal overflødiggøre retslige efterspil.

Den nye garantiordning er trådt i kraft og betyder, at alle tilstandsrapporter udarbejdet af et medlem af de bygningssagkyndiges brancheforening, BfBE, vil være omfattet af BfBE Garanti.

- Med BfBE Garanti bliver forbrugerne sikret mod at skulle i retten med klager over tilstandsrapporter, og den sikrer, at forbrugeren får sine penge, hvis den bygningssagkyndiges virksomhed ikke findes længere, siger formand for BfBE, Tommy Glindvad.

Tre forbedringer

Du vil som forbruger især komme til at opleve tre forbedringer af din retsstilling ved hushandler med den nye ordning:

- En afgørelse er en afgørelse i huseftersynsordningens forbrugerklagenævn. Medlemmer af BfBE kan ikke længere afvise at følge afgørelserne fra klagenævnet og så overlade det til dig som forbruger at tage initiativ til en retssag

- Findes den bygningssagkyndiges virksomhed ikke længere, risikerer du ikke at hænge på selvrisikoen fra den bygningssagkyndiges ansvarsforsikring. Det drejer sig typisk om 25.000 kr.

- Du kommer heller ikke til at hænge på eventuelle selvrisici fra ejerskifteforsikringen. Det drejer sig om 5000 kr. pr. skade og helt op til 50.000 kr. pr. tilstandsrapport.

bfbegaranti.dk kan du finde konkrete oplysninger om, hvordan du bruger BfBE Garanti, og her finder du også de bygningssagkyndige i alle dele af Danmark, som er omfattet af garantien.

/BLM/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.