Hospitaler

Ny planer for sygehus

Neurorehabiliteringscenteret skal i nye moderne rammer

Lokalerne på det gamle sygehus er utidssvarende - men skal der bygges helt nyt, og i så fald hvor. Regionen arbejder lige nu på at afdække mulighederne.? Arkivfoto: Bent Bach

Lokalerne på det gamle sygehus er utidssvarende - men skal der bygges helt nyt, og i så fald hvor. Regionen arbejder lige nu på at afdække mulighederne.? Arkivfoto: Bent Bach

BRØNDERSLEV:Brønderslev Neurorehabiliteringscenter har til huse i gamle utidssvarende lokaler på det tidligere sygehus. Derfor skal der et nyt byggeri til. Det har politikerne i regionsrådet besluttet. Og lige nu arbejder administrative kræfter i regionen på at afdække løsninger.

- Regionsrådets politikere har tilkendegivet, at bygningen skal renoveres, eller der skal bygges nyt - og politikerne har truffet beslutning om, at neurorehabiliteringscenteret skal ligge i Brønderslev, understreger sygehusdirektør Ingeborg Thusgaard, Sygehus Vendsyssel.

- Det er samtidig besluttet, at gøre neurorehabiliteringscenteret til en regionsfunktion, så patienter fra hele Nordjylland kommer her til. I dag er det fortrinsvis patienter fra Sygehus Vendsyssel og Aalborg-området.

- Vi har en rigtig god og velfungerende funktion i Brønderslev - men i bygninger, som vi rigtig gerne vil have noget gjort ved. Og der er peget på forskellige løsningsmuligheder.

Nybyggeri - og hvor

Overvejelserne har gået på, om det gamle sygehus skal renoveres eller der skal bygges nyt. En ny placering ved det psykiatriske sygehus ved Hjørringvej nord for Brønderslev er også i spil.

- Der kunne være fordele ved det - man kunne måske have fælles faciliteter eller funktioner. Det undersøger vi lige nu.

Et byggeri ved det gamle sygehus indgår også i overvejelserne.

- Det gamle sygehus ligger jo et meget smukt sted med en stor dejlig have og sansehave, og det er tæt på byen. Personale og speciallæger fortæller, at de bruger byen til at træne. Der er røster, der synes, at det er for langt væk fra byen, hvis neurorehabiliteringescenteret bygges uden for byen ved det psykiatriske sygehus.

Trange forhold

Ingeborg Thusgaard understreger, at der er behov for en snarlig løsning.

- Vi kan ikke over mange år fortsætte i de bygninger, som vi er i nu. Det drejer sig ikke om maling og tapet - det drejer sig om tagkonstruktion og kloak-systemer. Men det man som borger, ansat og patient oplever er, at det er gamle bygninger. Specielt er bad- og toiletforhold ikke optimale til patienterne. De har kørestole, krykkestokke og mange forskellige hjælpemidler - der skal være god plads omkring dem.

- Vi mangler også træningsfaciliteter til terapeuterne på stedet. Vi vil rigtig gerne have nye forhold og er meget glade for, at man politisk er indstillet på det. Nu venter vi bare på at komme i gang.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.