Ny provst og sognepræst indsættes søndag

Line Skovgaard Pedersen glæder sig til nu for alvor at lære sin fars fødeegn at kende, og det passer med, at hun er et rigtigt naturmenneske

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SYDTHY:Søndag formiddag 5. februar indsættes Line Skovgaard Pedersen som ny provst i Sydthy og sognepræst i Hurup, Helligsø og Gettrup. Hun indsættes ved de to gudstjenester i Helligsø og Hurup kirker af kollegaen Mette Moesgaard Jørgensen, Nykøbing Mors, der har vikarieret i embedet siden august.

Om sit forhold til kristendommen og dens forskellige udlægninger siger hun:

- Jeg bliver så glad af kristendommen. Den er en befriende kraft, som gør, at man kan leve sit liv friere og gladere. Med et gammelt ord et frimodigt liv, hvor man hver dag kan gå ud i livet for at tage fat.

Hun er født 1971 og voksede op som enebarn i Herlev. Hendes far, Knud Pedersen, er født og opvokset i Hurup, hvor hans forældre, Jenny og Jens Peter Pedersen drev herreekviperingsforretningen Monopol, som senere blev overtaget af Chr. Baun. Hun har ikke længere nære slægtninge på egnen, men til gengæld dukker farens familie op til indsættelsen søndag, en farbror helt fra USA.

Siden hun tog teologisk kandidateksamen 2006 på Aarhus Universitet og pastoralseminariet har hun været sognepræst i Tornby og Vidstrup sogne i Vendsyssel.

Undervisning har altid stået hendes hjerte nær, og under studiet underviste hun på universitetet. Siden har hun undervist på Voksenteologi, som er en forening i Hjørring, og hun har senest taget en tillægsuddannelse som mentor og vejleder for ny præster.

Arbejdet som provst er hun forberedt til gennem sit arbejde som præst og som medlem af provstiudvalget i Hjørring.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.