Ny rekord - 1.005 elever på erhvervsgymnasiet

EUC Nords gymnasier har passeret en milepæl

Godt 1.000 elever går på erhvervsgymnasiale uddannelser i Hjørring og Frederikshavn. Privatfoto

Godt 1.000 elever går på erhvervsgymnasiale uddannelser i Hjørring og Frederikshavn. Privatfoto

VENDSYSSEL: Rektor Karsten Asmussen fra EUC Nord har ventet på årets optagstal med spænding.

Og i år var det lidt mere spændende end ellers, fordi der var en mulighed for at runde 1.000 elever på erhvervsgymnasiet, som består af alle tre årgange af Teknisk Gymnasium (htx) og Handelsgymnasiet (hhx) i Hjørring og Frederikshavn.

- Efter vi modtager optagstallene i starten af marts, flytter de sig ikke nævneværdigt frem til skolestart i august.

Negativ befolkningsvækst

- I år håbede jeg - som altid - på et godt optag, men var måske også lidt skeptisk på grund af den negative befolkningsvækst vi oplever i Vendsyssel.

- Optimismen forsvandt dog med de første tal den 1. marts og jeg tænkte, at 1.000 elever kunne vi glemme alt om. Men i de sidste 14 dage, er der blevet flyttet rundt på tallene, og mandag d. 12. marts rundede vi elev nr. 1.005.

Flere på erhvervsgymnasiet

I år er EUC Nords gymnasieoptag samlet set flot, når man tager det faldende antal unge i betragtning. Hhx i Hjørring er gået markant frem fra 107 i 2017 til 124 i 2018. Htx i Hjørring modtager 117 elever, hvilket er det samme som sidste år. Og hos htx i Frederikshavn er tallet 85 mod 89 sidste år. Tallene er behæftet med en smule usikkerhed, da der kan ske forskydninger pga. elever som skifter uddannelsen inden skolestart i august. Samlet set har EUC Nord opnået en vækst på syv procent i forhold til 2017.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.