Ny træning og glade heste

Støttekroner sætter fart i drømmen om et nyt tilbud til heste, der hænger lidt med mulen

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THORUP:- Jeg fik beskeden på en mail, og så røg armene godt nok i vejret, fortæller 39-årige Maria Stryn-Hajslund om den dag, da hun fik tilsagn om 200.000 kr. fra Lokale Aktionsgrupper, LAG til et nyt trænings- og wellness tilbud til heste.

Her få uger senere har hun, sammen med sin mand, 43-årige Bjarke Stryn-Hajslund, haft positive møder med banken og det offentlige, så nu skal drømmen realiseres.

- Mange dygtige heste bliver opgivet alt for tidligt. Rigtig træning og afstressende wellness kan ofte give hestene humøret og kræfterne tilbage. Derfor kalder vi det nye tilbud for ”Happy Horse Spa og Rehab”, fortæller Maria Stryn-Hajslund.

Hun beskriver planerne ud fra et stykke ternet A4-papir, som hun har tegnet på i mange sene aftentimer.

Stor ombygning

I den gamle stald fra 1973 er halvdelen i dag indrettet til løsdrift for 10 heste, mens den anden halvdel er indrettet med ni hestebokse.

Det bliver efter en millioninvestering ændret, så halvdelen, der nu er til løsdrift, bliver bygget om og får plads til nye træningsmaskiner.

- Der bliver bl.a. et løbebånd, som efter behov kan fyldes med vand op 70 cm. Her får en skadet eller opereret hest mulighed for god træning ved at gå i vandet. Det er også godt for hestens ryg, forklarer Maria Stryn-Hajslund og peger videre på A4-tegningen.

- Ved siden af kommer der et vibrationsbånd, hvor hesten kan stå på et bånd, som vibrerer under hovene. Det opbygger og masserer musklerne, øger blodomløbet og mindsker stressniveauet, fortæller Maria Stryn-Hajslund og flytter kuglepennen til tegningen af et spabad.

- Det kan fyldes med fem grader varmt saltvand. I spabadet kan en hest stresse af, mens saltvand renser diverse skrammer og sår, forklarer Maria Stryn-Hajslund og peger videre til et lounge-område, to solanlæg og et behandlingsområde.

- Min mand og jeg er klar med gode råd til hesteejerne. Vi kommer dog ikke selv til at yde direkte behandling af hestene, men vi laver god plads til, at dyrlæger, hestemassører, kiropraktorer og andre behandlere kan arbejde med dyrene under optimale forhold, fortæller Maria Stryn-Hajslund.

Hun har godt styr på vision, ideer og tegninger, mens Bjarke Stryn-Hajslund holder styr på forretningsplan, bogholderi og aftaler.

Har undersøgt behovet

- Vi supplerer hinanden rigtig godt og glæder os til at føre planerne ud i livet, fortæller Bjarke Stryn-Hajslund, der også har været med til at undersøge, om der nu også er behov for sådan et hestested i Vendsyssel.

- Her i Thorup ligger vi lige midt mellem mange store rideklubber. Vendsyssel er desuden det område i landet, der har flest heste, men i dag må hesteejere i Vendsyssel køre til enten Aarhus eller Herning for at få et tilsvarende behandlingstilbud til deres heste, så vi er fulde af fortrøstning, siger Bjarke Stryn-Hajslund.

Sammen har parret to børn. Desuden er Bjarke Stryn-Hajslund salgsansvarlig i virksomheden Econova, mens Maria Stryn-Hajslund har arbejdet i mange år på Ryttergården.

- Vi er vant til at arbejde mange timer, så det afskrækker os ikke. Vi glæder os bare til at komme i gang, siger Maria Stryn-Hajslund.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.