Ny undervisning: Skolepatruljer får syn for sagen

200 børn fra hele Thisted Kommune har som noget nyt i denne uge oplevet en kørelærer drøne rundt på banen på Thisted Køretekniske Anlæg ved den årlige skolepatruljeundervisning

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Børnene var klar til at melde sig, når Morten Jensen havde brug for frivillige til at placere keglen i sikker afstand.

THISTED:Hvordan er det lige med en bils bremselængde, og hvor hurtige er det lige, vores reaktioner er, når vi pludselig møder en forhindring i trafikken?

Det er alle skolepatruljer i Thisted Kommune i denne uge blevet meget klogere på. Som noget nyt i år er en del af undervisningen rykket ind på køreteknisk anlæg, hvor de har oplevet en kørelærer køre med op til 80 kilometer i timen på både tør og våd vej for at se, hvordan en bil bremser.

Det er i særdeleshed bilistens reaktionstid og bilens bremselængde, der er på fokus på. De forrige år er det foregået på offentlig vej, hvor der er ikke er samme muligheder for at vise, hvordan det rigtig går til ude i det virkelige liv.

- Det løfter konceptet, fordi de kan se, at det er alvor. En bil bremser ikke så godt, som man tror, og det får de selvsyn for her, siger Morten Jensen fra Thisted Politi.

I år har de allieret sig med kørelærer Thomas Bruun, som kører en bil rundt på anlægget i forskellige hastigheder. Morten Jensen inddrager undervejs børnene ved at få dem til at komme med bud på, hvor langt væk man skal placere sig for ikke at blive ramt. Børnene placerer en kegle i bilens kørebane, og så kommer Thomas Bruun drønende med henholdsvis 30, 50 og 80 kilometer i timen.

- Der er forskel fra 30 til 50 kilometer i timen. Bremselængden bliver firdoblet, fortæller Morten Jensen de 60-70 børn, som onsdag var mødt op på køreteknisk anlæg.

I alt har der mandag, tirsdag og onsdag været besøg fra cirka 200 børn, som skal stå skolepatrulje i løbet af skoleåret.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.