Thisted

Nye ejere til overflødige kommunale ejendomme

Fire tidligere ældrecentre, en tidligere børneinstitution og to skoler får nye ejere

Den tidligere kommunale børneinstitution ”Brombærhaven” er en af de overflødige, kommunale institutioner, som nu får ny ejer. Foto: Diana Holm

Den tidligere kommunale børneinstitution ”Brombærhaven” er en af de overflødige, kommunale institutioner, som nu får ny ejer. Foto: Diana Holm

THISTED:Thisted Kommunalbestyrelse har nu truffet beslutning om, hvor der bliver fremtidige ejere af fire tidligere ældrecentre, to skoler og en bygning, som tidligere var børneinstitution. Nogle af overdragelserne skal gøres til genstand for en forhandling, hvor de konkrete vilkår for handlen skal afklares, oplyser borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V).

De fire tidligere ældrecentre, som nu får nye ejere, er ”Vestergården” i Sundby, ”Sct. Mortens Gård” i Ydby, Nors Ældrecenter samt ”Stenhøj” i Vesløs.

Nors Ældrecenter skal efter yderligere forhandlinger af vilkårene sælges til den lokale forening ”Paletten” i Nors.

”Vestergården” i Sundby kan sælges eller overdrages til ”Vestergården Venner” efter yderliggere forhandlinger om vilkårene i forbindelse med overdragelsen.

Det samme gør sig gældende i forbindelse med salg og overdragelse af ”Stenhøj” i Vesløs.

- Også her går vi ind i forhandlinger med Vesløs Håndværker og Borgerforening om vilkårene for en overdragelse, siger borgmester Lene Kjelgaard Jensen.

”Sct. Mortens Gård” i Ydby er solgt til ”Autismekonsulenterne”, og her skal der ikke ske yderligere forhandlinger om vilkår og betingelser for salget.

- Her sker salget ud fra det tilbud, der er givet - og vi sælger til et firma, som rykker ind og laver en institution, siger Lene Kjelgaard Jensen.

Den tidligere børneinstitution Brombærhaven er også solgt. Et flertal i kommunalbestyrelsen har besluttet, at bygningen kan sælges til Styregruppen for privatbørnehaven ”Brombærhaven”.

Et flertal i kommunalbestyrelsen har også besluttet, at Hillerslev Skole kan sælges til den lokale forening ”Hillerslev Midtpunkt”, mens skolen i Vorupør kan sælges til en kreds af lokale foreninger. Her skal vilkår og konditioner i forbindelse med et salg forhandles endeligt på plads.

- Beslutningerne om det fremtidige ejerskab til de enkelte bygninger viser, at kommunalbestyrelsen har ønsket at hjælpe lokalområderne og de initiativer, der lokalt er for bygningerne fremtid, siger borgmesteren.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.