Nye kræfter er på vej mod chaufførers vaccineprotest i Canada

Demonstrationer i Canadas hovedstad giver bekymringer hos politiet. Lørdag ventes protesterne at tage til.

Virus Outbreak-Canada Protests <i>John Woods/Ritzau Scanpix</i>

Virus Outbreak-Canada Protests John Woods/Ritzau Scanpix

En i forvejen omfattende demonstration i den canadiske hovedstad, Ottawa, ventes lørdag at vokse sig endnu større.

Det oplyser politiet og arrangørerne af protesterne.

Demonstrationerne er anført af lastbilchauffører, der er utilfredse over, at de er blevet pålagt at være vaccinerede mod coronavirus.

Lørdag forventer politiet, at op mod 2000 demonstranter vil tilslutte sig de hundredvis af demonstranter, der allerede er til stede i Ottawa. Derudover ventes cirka 1000 personer at samle sig i en moddemonstration.

Det giver panderynker hos politiet i hovedstaden.

- Det udvikler sig til en mere og mere ustabil og farlig demonstration, siger Ottawas politichef, Peter Sloly, på et pressemøde.

Tusindvis af indbyggere i Ottawa har klaget over trusler og chikane fra demonstranterne. De har angiveligt blandt andet holdt nogle borgere vågne om natten med højlydte dyt fra deres lastbiler.

En online underskriftsindsamling, der opfordrer myndighederne til at tage affære, er blevet bakket op af omkring 40.000 personer.

Demonstranterne har dog ikke i sinde at trække sig.

- De kommer ikke til at kunne gemme os væk, siger Jim Torma, der er med til at arrangere protesterne og udtaler sig på vegne af demonstranterne.

Han tilføjer, at de "kommer til at være helt oppe i hovedet på politikerne, så længe det kræves" for at tvinge en lempelse af coronatiltagene igennem.

I slutningen af januar blev demonstrationerne indledt, da flere lastbiler satte kursen fra Canadas vestkyst mod Ottawa i den østlige del af landet.

Undervejs på den cirka 4400 kilometer lange tur materialiserede der sig en konvoj af lastbiler. "Frihedskonvojen", har deltagerne selv døbt den.

Også i flere andre canadiske byer ventes der i weekenden protester mod regeringens coronatiltag. Det gælder blandt andet i storbyen Toronto.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.