Nye oplysninger om fest i Downing Street presser Johnson

Premierministerens sekretær inviterede 100 mennesker til fest i Downing Street under lukning.

FILE PHOTO: British Prime Minister Boris Johnson gestures as he leaves Downing Street to attend Prime Minister''s Questions in Parliament, in London, Britain <i>Toby Melville/Reuters</i>

FILE PHOTO: British Prime Minister Boris Johnson gestures as he leaves Downing Street to attend Prime Minister''s Questions in Parliament, in London, Britain Toby Melville/Reuters

Den britiske premierminister, Boris Johnson, er under stadigt større pres i sagen om at have omgået coronarestriktioner.

Senest er det kommet frem, at hans private sekretær inviterede over 100 mennesker til fest i Downing Street under den første nedlukning.

Ifølge vidner skal Johnson og hans kone Carrie have været til stede under festen.

Premierministeren har ikke selv sagt, hvorvidt han var til stede ved festerne. Han siger, at det er upassende at kommentere sagen nu, hvor en undersøgelse er i gang.

Afsløringer af en hel række af fester i Downing Street, mens Storbritannien var lukket ned, har skabt harme. Arbejderpartiets leder, Keir Starmer, siger, at Johnson mangler moralsk autoritet til at lede landet.

Oplysningerne om havefesten 20. maj skal granskes af Sue Gray. Hun er udpeget som særlig undersøger og skal se nærmere på tidligere anklager mod Johnson og hans medarbejdere i forbindelse med brud på coronabestemmelser.

Johnson og hans partner Carrie var ifølge ITV blandt deltagerne, da omkring 40 mennesker festede i haven bag Downing Street den 20. maj 2020.

Deltagerne var inviteret via e-mails fra premierministerens vigtigste private sekretær, Martin Reynolds. Det rapporterer ITV.

- Efter en utrolig travl periode tænkte vi, at det ville være rart at nyde det gode vejr og få drinks med social afstand i nummer 10, skriver Reynolds i e-mailen, hvor han beder deltagerne om selv at bringe deres spiritus med.

Det var på et tidspunkt, hvor skoler var lukket for de fleste elever. Også restauranter var lukkede, og der var streng kontrol med samlinger af større grupper af mennesker.

Dødstallet i Storbritannien som følge af covid-19 rundede i weekenden 150.000 mennesker.

Et foto af premierministeren og mere end et dusin andre personer, der drikker vin i haven i embedsboligen i Downing Street under en coronanedlukning sidste år, vakte stor opsigt i britiske medier op til jul.

/ritzau/Reuters

Breaking
Få uger før sit exit advarede direktør mod fare for nedstyrtning på supersygehus
Luk