Energiselskaber

Nyfors stemmer nej til el-fusion

Planerne om at skabe Nordjyllands største elselskab er røget i vasken

Nyfors-formand Gerda Pedersen: - Jeg er dybt skuffet.

Nyfors-formand Gerda Pedersen: - Jeg er dybt skuffet.

BRØNDERSLEV:Det bliver ikke til noget med at samle elforsyningen i det meste af Nordjylland i ét selskab. Det står klart, efter at repræsentantskabet i Nyfors onsdag aften stemte klart nej til planerne om at fusionere med HEF (Himmerlands Elforsyning).

Fusionen ville have skabt landets femtestørste elselskab og sikret lavere elpriser til kunderne i Nyfors-området, der dækker Brønderslev og Jammerbugt Kommuner.

Repræsentantskabet i HEF havde allerede stemt ja til fusionen, men det påvirkede ikke udfaldet i Nyfors.

Dybt skuffet

- Det blev et markant nej, og det er jeg dybt skuffet over. Men det er demokratiets regler, og det må vi bøje os for, siger Nyfors’ formand Gerda Pedersen.

- Jeg havde gerne set, at vi var blevet en del af et større nordjysk elselskab og på langt sigt have samlet hele den nordjyske elsektor i ét selskab. Fusionen ville have betydet, at vi fik foden indenfor i Aalborg-området. Det er dér, væksten sker, og vi kunne have fået del i de mange opgaver, som kommer der, siger Gerda Pedersen.

- I det hele taget er elselskaber nødt til at have en vis størrelse for at kunne byde ind på de opgaver, der tegner sig i sektoren i de kommende år. Men sådan skulle det altså ikke gå, og det beklager jeg på vegne af både bestyrelsen og forbrugerne i Nyfors, siger Gerda Pedersen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.