Nykøbings fjernvarme har penge til udvidelser

Rumtaksten nedsættes med en krone per kubikmeter efter afskrivninger og overskud

Carsten Tolbøll
Den nye fjernvarmeledning til Dueholm Klosterpark lægges i disse dage og er et led i værkets investeringsplan. Foto: Ole Geerthsen
Virksomhedsøkonomi 14. september 2014 09:00 - Opdateret 15. september 2014 07:50

MORS: For tredje år i træk kan Nykøbing Mors Fjernvarmeværk a.m.b.a. hensætte to millioner kroner til investeringer. Samtidig har værket afskrevet sine aktiver så meget, at det kan nedsætte det faste bidrag - rumafgiften - med en krone per opvarmet kubikmeter.

Takstnedsættelsen får værkets 1807 forbrugere i den nordlige del af Nykøbing glæde af i det regnskabsår, der startede 1. juni. Formand Peter Outzing og driftsleder Bjarne Østergaard kunne oplyse en beskeden skare om værkets fornuftige økonomi på generalforsamlingen torsdag aften.

- Vi har solgt 33.457 mWh varme til forbrugerne. Dem er der blevet 16 flere af i årets løb. Et par tusinde mWh færre end budgetteret på grund af den milde vinter i 2013-14. Prisen på gas er stabil, men vi vil gerne supplere med andre energikilder, og det har vi en forventning om at få lov til af Energitilsynet, fordi vi har et stigende antal aftagere, siger Bjarne Østergaard.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...