Nyt center skal styrke logistik

Aalborg Havn og Aalborg Universitet vil øge erhvervslivets brug af ny forskning

Det nye center får til huse her på Aalborg Havn. Det skal være med til at udbrede forskningsresultater inden for logistik til nordjyske virksomheder - til gavn for konkurrenceevnen. <i>Pressefotograf Michael Koch</i>

Det nye center får til huse her på Aalborg Havn. Det skal være med til at udbrede forskningsresultater inden for logistik til nordjyske virksomheder - til gavn for konkurrenceevnen. Pressefotograf Michael Koch

AALBORG:Aalborg Havn har som sit erklærede mål at blive ”verdens første universitetshavn” senest i 2020, og nu tager havnen et vigtigt skridt på vejen: I samarbejde med Aalborg Universitet etablerer havnen et nyt forsknings- og formidlingscenter, kaldet Center for Logistik og Samarbejde.

Centret skal være med til at sikre en tættere integration mellem forskning og erhvervsliv inden for logistik. Ikke kun til gavn for de virksomheder, der har til huse på Aalborg Havn, men for virksomheder over hele Nordjylland.

- På centret vil vi kombinere forskning og teoretisk viden fra universitetet med havnens og virksomhedernes udviklingsstrategier. Målet er at skabe øget konkurrenceevne, større omsætning og flere job, siger Aalborg Havns bestyrelsesformand, borgmester Thomas Kastrup-Larsen, der også bliver formand for det nye center.

Center for Logistik og Samarbejde indvies fredag 9. maj og får til huse i Royal Greenlands tidligere administrationsbygning på Aalborg Havn. Centrets direktion får repræsentanter fra både AAU og havnen, som har indskudt 10 millioner kroner i projektet. Ordførende direktør bliver Aalborg Havns direktør Claus Holstein.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.