Nyt fiskehus til friskhed på vej

Et fiskepakhus til 20 millioner kroner skyder for tiden op ved Thorup Strand

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THORUP STRAND: Disse dage bliver der rejst mure til det nye fiskepakhus på Thorup Strand.

Et anlægsprojekt til 20 millioner kroner, der skal sikre fiskerne mulighed for at lande og videredistribuere fisk i en ubrudt kold kæde fra båd til kølebil.

- Arbejdet begyndte efter sommerferien med at grave ud og støbe grund, samt installere ledningsnet. Disse dage er indervæggene ved at blive sat op, fortæller Thomas Højrup, bestyrelsesformand i Han Herred Havbåde.

Produktionsbygningen forventes at være funktionel inden jul, så fiskene kan sorteres og renses inden de sendes videre ud i landet, hvad enten det er auktion i Hanstholm eller salg fra HM800 Jammerbugt i København.

Hele huset som sådan ventes klar engang i foråret omkring marts eller april.

- Byggeriet går lige som det er planlagt, og der er heller ikke ændret noget i den oprindelige beskrivelse, siger Thomas Højrup.

Inspirerer andre fiskersamfund

Pakhusets grundform er det klassiske og tidløse længehus med saddeltag - en kendt bygningsform langs vestkysten. Pakhuset er opdelt i tre bygningsvolumener, en stor og to mindre.

En af tankerne bag pakhuset er, at det skal drives ved solenergi. Samtidig skal hele projektet inspirere andre fiskersamfund i verden, der ifølge lauget trues af koncernfiskeriernes monopolisering af fiskerettighederne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.