Jernbaner

Nyt forslag om motorvejsafkørsel syd for Aalborg

SF mener, at Aalborg Kommune kan løse trafikproblemer i City Syd med få penge

Der er ikke udsigt til et motorvejsbyggeri i Nordjylland, så derfor gælder det om at finde en løsning på problemerne med de midler, som er til rådighed, mener Jens Toft-Nielsen. Arkivfoto: Claus Søndberg

Der er ikke udsigt til et motorvejsbyggeri i Nordjylland, så derfor gælder det om at finde en løsning på problemerne med de midler, som er til rådighed, mener Jens Toft-Nielsen. Arkivfoto: Claus Søndberg

SVENSTRUP:SF i Aalborg kaster nu et helt nyt forslag ind i diskussionen om løsning af trafikken til City Syd. Og samtidig vil det kunne forhindre en ny og meget uønsket bro over jernbanen i Svenstrup.

I korthed går løsningen ud på, at der laves til- og frakørsler på motorvejen ud for Svenstrup ved campingcenteret.

Det skaber videre forbindelse til Dall Møllevej, der fører ind til Svenstrup by, der i dag krydser jernbanen. Men Banedanmark er på vej til at nedlægge den nuværende overkørsel og vil i stedet have ført vejen over jernbanen på en bro, der bliver meget høj. Det er mange borgere i Svenstrup og det lokale samråd indædt imod.

Helt ny frakørsel

Men landinspektør Jens Toft-Nielsen, der er idemand til Kulturbro Aalborg og byrådskandidat for SF, har fundet en alternativ løsning. Dall Møllevej skal lige før baneoverskæringen forlægges med et 90 graders sving nordpå, hvor vejen løber parallelt med Hobrovej og jernbanen.

I den nordlige udkant ved Tulip skal den ny vej føres over banen i en bro og sluttes til rundkørslen ud for fabrikken. Og derfra er der ikke langt til Ikea og den sydlige del af City Syd.

- Hvis City Syd som forventet fortsætter med at udvide sig, vil det være mod Svenstrup. Det vil derfor være en god ide at lave en helt ny frakørsel ”Aalborg S” fra E45 og ind på Dall Møllevej. Den nye frakørsel vil reducere trafikken på Skalborg Bakke. Især den del, der skal helt ud til Ikea. Men den vil også være indbydende for trafikanter, der vurderer, at myldretidstrafikken til og fra Bilka er for stor via Skalborg Bakke, siger Jens Toft-Nielsen.

Statslige penge

Han har regnet sig frem til, at projektet kan realiseres for små 75 mio. kr., hvoraf Banedanmark lægger de 50 mio. kr. til en ny bro over jernbanen. Nye af- og tilkørsler til motorvejen beløber sig 15 mio. kr., som Vejdirektoratet skal betale. Pengene kan findes i en pulje på cirka 100 mio. kr., som er afsat i Folketingets ny trafikaftale.

Tilbage for Aalborg Kommune er en udgift til at forlænge Dall Møllevej med 1,6 kilometer. Ved at sammenligne med andre kommuneveje har Jens Toft-Nielsen sat vejprisen til cirka 8 mio. kr.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Politiet advarer efter brag i Aalborg: Hold jer væk fra disse flasker
Luk