Sæby

Nyt kredshus til FDF i Sæby

8. oktober indvies det på Sølystvej

Nyt hus til FDF på Sølystvej 8. Privatfoto.

Nyt hus til FDF på Sølystvej 8. Privatfoto.

På lørdag indvies det ny FDF-hus i Sæby på Sølystvej 8. Indvielsen kædes sammen med Legens Dag der starter kl. 12 - for alle legeglade, små som store.

Der vil blive arrangeret lege i det fri, og måske dukker der nye lege op.

Selve indvielsen sker kl. 14, og provst Viggo Ernst Thomsen holder indvielsestalen.

Huset har været længe undervejs, og under byggeriet blev det ramt af det tyveri, hvor vinduer og døre blev stålet. Ved et opslag på Facebook, der på én weekend bredte sig til ca. 60.000 læsere, samt positiv omtale i medierne, donerede én person 10.000 kr. til nye vinduer. Og nu er huset klar til brug.

Det har et mødelokale, køkken og handicapvenligt toilet. Udenfor er et stort, overdækket område, så man kan være udendørs også når det regner. Grunden er på ca. 3500 kvm. - med plads til mange aktiviteter.

FDF i Sæby har modtaget økonomisk støtte fra Lokale og Anlægspuljen, Vanggaard Fonden, Roblon Fonden, Sparekassen Vendsyssel fond, Jerslev, Lions Club Sæby og private givere - i alt er der p.t. indsamlet 277.000 kr. Prisen for byggeriet er ca. 500.000 kr, så kredsen ønsker sig stadig støttekroner.

Sæby FDF er stiftet i 1909 og er en kreds i fællesskabet FDF i Danmark. Der er 35 medlemmer og kredsleder er Mogens Kastbjerg Larsen.

På landsplan er der ca. 22.000 medlemmer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.