Sæby

Nyt tag på Dybvad Ældrecenter

Udskiftet med nye røde tegl

Så er der nyt, flot tag på Dybvad Ældrecenter. Privatfoto.

Så er der nyt, flot tag på Dybvad Ældrecenter. Privatfoto.

DYBVAD:I samarbejde med lokale håndværkere, har Ejendomscenteret i Frederikshavn Kommune, netop afsluttet en større tagrenovering på Dybvad Ældrecenter.

Taget på Ældrecenteret, er blevet udskiftet med et nyt rødt tegltag.

Renoveringen omhandlede et helt nyt tegltag og undertag, efterisolering og udskiftning af tag på kvistene, samt udskiftning af den udvendige træbeklædning på kvisten ved elevatoren.

- Undervejs i projektet viste det sig, at træbeklædningen på elevatoren var rådden. Derfor blev den udskiftet med en ny zinkbeklædning. Det viste sig også, at flere af tagene på kvistene var i så dårlig stand, at også her var en udskiftning nødvendig, fortæller Jens Andersen - som er projektleder i Ejendomscenteret.

Kvistene er blevet forsynet med nye spær med rejsning, der gav plads til efterisolering med i alt 190 mm. isolering.

De gamle kviste var med flade tage, der kun gav plads til 50 mm. Isolering.

Også isoleringen over skråvæggene er blevet udskiftet og erstattet med en såkaldt skråvægsisolering, der giver en bedre isolering i sådan en konstruktion.

- Efter erfaring forventer vi, at efterisoleringen vil have en positiv indflydelse på det fremtidige varmeforbrug, slutter Jens Andersen.

Den eksisterende isolering var i så god stand, at den kunne genbruges i væggene, der dermed også er blevet efterisoleret.

Undervejs i projektet var der rejsegilde for alle håndværkere og beboere på Ældrecenteret.

Centeret bød på de traditionelle røde pølser og sodavand.

Beboerne i de øverste lejligheder blev boende i deres lejligheder under hele renoveringen, da det meste af arbejdet foregik udefra og var opdelt i etaper.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.