Nyt tilbud til ledige højtuddannede

Fordel for firmaer at ansætte akademikere

Det viser sig gang på gang, at produktiviteten i et firma stiger, når der ansættes en eller flere akademikere.Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Det viser sig gang på gang, at produktiviteten i et firma stiger, når der ansættes en eller flere akademikere.Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

NORDJYLLAND:Når højtuddannede mennesker ansættes i mindre firmaer, er det stort set altid til glæde for begge parter. Den højtuddannede får et job, og virksomhedens produktivitet vokser, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Derfor investerer Vækstforum Nordjylland nu 11 millioner kroner i en isbryderordning, som ved hjælp af økonomisk støtte gerne skulle skabe en hel stribe af disse win-win-situationer.

Desuden lægger Styrelsen for Forskning og Innovation 7,5 million kroner i puljen.

Vil den højtuddannede hellere starte egen virksomhed, så kan han eller hun også få støtte til det.

Alt sammen er det et led i bestræbelserne på at få nogle af de højtuddannede ledige i arbejde og samtidig gavne erhvervslivet.

Isbryderordningen samler flere initiativer under ét. Nogle af disse er nye, mens andre er i gang, fordi Vækstforum i 2012 investerede de første 10 millioner kroner i en tilskudsordning til virksomheder, som ansætter ledige højtuddannede.

Det er den indsats, der nu styrkes, så der i alt kan gennemføres 159 forløb med højtuddannede i nordjyske virksomheder.

- Vi vil nedbryde barriererne mellem de højtuddannede og Nordjyllands mange mindre virksomheder, som rummer et stort vækstpotentiale, forklarer regionsrådsformand Ulla Astman, som er formand for Vækstforum Nordjylland.

Det er veldokumenteret, at virksomheder opnår store fordele ved at tilknytte højtuddannet arbejdskraft.

Blandt andet viser en analyse fra Region Nordjylland og konsulentfirmaet Damvad, at det har en tydelig positiv indflydelse på virksomhedens produktivitet.

Samtidig bekræfter en rapport fra Aalborg Universitet, at samarbejde mellem virksomheder og højtuddannede skaber en win-win situation, og at et kortvarigt tilskud kan være vejen til varig beskæftigelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.