Nyt tilbud til nye danskere

Fem gange gymnastik skal give nydanskere en smagsprøve på foreningslivet

Gitte Krogh. Arkivfoto

Gitte Krogh. Arkivfoto

BRØNDERSLEV:Brønderslev Gymnastikforening (BGF) er klar med et nyt tilbud - de indbyder til fem gange gratis gymnastik rettet mod nydanske familier med børn i alderen to til seks år.

- Vi vil gerne gøre nogle tiltag for at få folk med anden etnisk herkomst ind foreningslivet, siger Gitte Krogh, der er medlem af Integrationsrådet.

Hun har samtidig børnegymnastikhold hos BGF, og her har man kun ganske få flygtninge eller indvandrere blandt medlemmerne og vil gerne have flere. Tanken er, at de kan prøve det fem gange her i sommer og måske få lyst til at komme på et gymnastikhold til september.

- Så er de mere kendt med stedet og mig, og så bliver de måske trygge nok til at melde sig til og møde op, når sæsonen begynder, siger Gitte Krogh, der også peger på, at hvis man ikke har en ret stor indkomst, så kan man via kommunen søge midler til kontingent og sportsudstyr.

Gitte Krogh håber, at BGF kan være med til give kendskab til det danske foreningsliv, og at det kan være med til at integrere børnene.

- De skulle gerne blive integreret på hold med etniske danskere, og der kan det også være, at der er børn fra deres egen vuggestue eller daginstitution, siger Gitte Krogh, der samtidig håber, det kan give nogle nye gymnastikledere og bestyrelsesmedlemmer på sigt.

Der bliver sang, musik, bevægelse, hop og spring på redskaber på holdet, og det sproglige regner Gitte Krogh ikke med bliver noget problem.

- Det må vi prøve, og de går jo til danskundervisning. Vi må bruge fingersprog, og ellers er det også noget med bare at følge med. Når børnene ser redskaber og et stort rum, så er de i bevægelse, og det har ikke betydning, om man kan sproget, bare der er et sted, man kan lege sammen.

- Vi ser jo, at børn bliver rigtig glade for at komme i gang med gymnastik eller anden sport. De er rigtig glade for at bevæge sig.

Første gang er 30. maj, og det kører i alt fem torsdage på Nordjyllands Idrætshøjskole. BGF får tilbuddet ud til de nye danskere via børnehaver, AOF Sprogskolen og det boligsociale projekt i Brønderslev, Mælkebøtten.

Der er plads til 10 familier på holdet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.