Nyt udspil om overkørsler i Hørdum

Nye oplysninger om trafikforhold omkring Hørdum fører til nye beslutninger om overkørsler på Thy banen

Overkørslen ved Idylvej i Hørdum stod til lukning, men nu skal der arbejdes for, at den bevares og opgraderes.  Foto: Peter Mørk <i>Foto: Peter Mørk</i>

Overkørslen ved Idylvej i Hørdum stod til lukning, men nu skal der arbejdes for, at den bevares og opgraderes. Foto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

HØRDUM:Puslespillet om overkørslerne på Thy banen i Hørdum er endnu ikke samlet.

Med et ændringsforslag fra kommunens udvalg for klima, miljø og teknik blev der vendt rundt på den indstilling, som der var sat på kommunalbestyrelsens dagsorden. Derfor er det nu overkørslen ved Gisselbækvej, der skal bevares og opgraderes sikkerhedsmæssigt, mens overkørslen ved Damsgårdsvej nu anbefales lukket.

Kommunalbestyrelsen støttede udvalgets ændringsforslag.

Forslaget begrundes med, at nye oplysninger til udvalget viser, at Idylvej er en blind vej, hvis forbindelse til Gisselbækvej sker ad et privat vejstykke.

- Lukker vi overkørslen på Idylvej er der en risiko for, at beboerne på Idylvej mellem banen og Gisselbækvej afskæres fra vejadgang, hvis ejeren af den jord, den private vej ligger på, beslutter at sløjfe vejen, siger Peter Skriver Nielsen (S).

Samtidig vurderer udvalget, at det vil være en stor gene for beboerne hvis de skal køre via Gisselbækvej og Legindvej for at komme til Hørdum, hvis de afskæres fra at benytte overkørslen.

Kommunalbestyrelsen valgte også at følge udvalgets anbefaling af, at overkørslen ved Damsgårdsvej lukkes. Den stod tidligere til at blive opgraderet.

- Vi har lyttet til Hørdum - og her er holdningen, at det er uhensigtsmæssigt med tung trafik gennem Hørdum. Derfor ønsker vi at flytte trafikken fra Damsgårdsvej til Gisselbækvej og Idylvej, sagde Esben Oddershede (V) og tilføjede, at Bane Danmark træffer den endelige beslutning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Ansat på skole sigtet for at krænke flere børn
Luk