Nyt vind-eventyr kan være på vej

Vindmølle-industrien og forskere samles i Aalborg

EU’s klimakommissær Connie Hedegaard kommer til Aalborg for at præsentere sin vision for et fossilfrit Europa. <i>Foto: Torben Hansen</i>

EU’s klimakommissær Connie Hedegaard kommer til Aalborg for at præsentere sin vision for et fossilfrit Europa. Foto: Torben Hansen

AALBORG:Aalborg Kongres & Kultur Center lægger 3. juni lokaler til konferencen ”Wind Industry – Future Directions”, der skal sætte fokus på fremtiden for dansk erhvervsliv og vindforskning som fundament for et nyt dansk vindeventyr.

Bag konferencen står vindmøllenetværket Hub North, Offshoreenergy.dk, EnergyVision og Aalborg Universitet, der er et af Danmarks største videnscentre på vindområdet.

- Vedvarende energi og effektivisering af konventionelle energiformer er i dag et af vores største forskningsområder, siger professor Lasse Rosendahl fra Institut for Energiteknik og leder af EnergyVision på AAU.

Connie Hedegaard kommer

Konferencen er målrettet både erhvervsliv og forskere med interesse i vind.

EU er repræsenteret af EU-kommissær Connie Hedegaard, der kommer med sin vision sin vision for et fossilfrit EU.

På konferencen offentliggøres også flere afgørende fremskridt for danske virksomheder på det globale vindmarked og en dugfrisk rapport fra verdens førende konsulenthus inden for vind, BTM Consult.

De nationale energi-organisationer Vindmølleindustrien og Offshoreenergy.dk deltager også.

- Vi glæder os meget til at samle de danske vindaktører denne dag for at sætte fokus på vækstmuligheder og dansk forskning inden for vind. Det er helt afgørende, at vi får slået fast, at det danske vindeventyr langt fra er slut, siger direktør Morten Basse Jensen fra Offshoreenergy.dk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.