Thisted

Nytår med lønforhøjelse

26 medlemmer af Thisted Kommunalbestyrelse får hver en lønstigning på 17.988 kroner næste år

Thisted Kommune skal næste år betale samlet 703.241 kroner ekstra i vederlag til borgmester og medlemmerne af kommunalbestyrelsen.Foto: Nicolas Cho Meier

Thisted Kommune skal næste år betale samlet 703.241 kroner ekstra i vederlag til borgmester og medlemmerne af kommunalbestyrelsen.Foto: Nicolas Cho Meier

THISTED:Borgmesterens vederlag skal hæves til næste år, mens vederlaget til kommunalbestyrelsens øvrige 26 medlemmer kan hæves, hvis der kan er flertal for det.

Som den sidste sag i Thisted Kommunalbestyrelse blev det fredag, den sidste hverdag før årsskiftet, besluttet at hæve lønnen - eller vederlaget - til hver af de 26 medlemmer af Thisted Kommunalbestyrelse med i alt 17.988 kroner.

Reguleringen af vederlagene til borgmester og medlemmer af kommunalbestyrelsen sker på baggrund af en bekendtgørelse fra økonomi- og indenrigsministeriet. Her fremgår, at borgmesterens vederlag skal hæves med 31,4 procent - eller 235.553 kroner, mens kommunalbestyrelsen selv kan afgøre, om vederlaget til de øvrige medlemmer også skal reguleres - her med 17.988 kroner pr. medlem.

Flertallet sagde ja til den mulighed, som betyder, at kommunen næste år får en øget udgift til vederlag til kommunalbestyrelse og borgmester på i alt 703.241 kroner. Pengene finansieres af kommunens kasse.

22 af kommunalbestyrelsens 27 medlemmer var mødt frem, da kommunalbestyrelsen fredag formiddag tog stilling til stigningen i næste års vederlag.

16 stemte for forhøjelsen på de 17.988 kroner, fire stemte imod, det var Peter Larsen, Niels Jørgen Pedersen og Henrik Gregersen, alle Venstre, samt Jens Otto Madsen, Enhedslisten.

Borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V) og Per Skovmose (V) undlod at tage stilling.

Ib Poulsen, Kaj Kirk og Peter Sørensen, alle DF, samt socialdemokraterne Arnold Larsen og Henning Holm, deltog ikke i mødet

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Bar holdt ulovligt længe åbent: Det er anden gang på en uge - ejer står til stor bøde
Luk