Ødelagt redningsvej i Nørlev genopbygges

Der kommer en helt ny type nedkørsel til Nørlev Strand - klar til foråret

Nedkørslen er svær at genopbygge, når havet står ind langs kysten i Nørlev. Den ventes færdig til påske.Foto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

Nedkørslen er svær at genopbygge, når havet står ind langs kysten i Nørlev. Den ventes færdig til påske.Foto: Kurt Bering Kurt Bering

NØRLEV:Mere end et år efter at stormen Urd ødelagde nedkørslen til Nørlev Strand, er Hjørring Kommune nu i gang med at genopbygge den, så man igen kan køre ned på stranden. Hjørring Kommune havde håbet på, at kunne være færdige med arbejdet i efteråret 2017, men selvom der "blot" var tale om en reparation, så krævede det en ny tilladelse fra Kystdirektoratet. Den kom først i slutningen af oktober.

Dermed har kommunen haft vejret imod sig. En midlertidig kørevej for entreprenørmaskinerne blev således i sidste uge skyllet væk.

- Vi mangler at sandfodre, men vi har med vilje ventet lidt, da vi kunne se, at der ville komme til storm, siger driftschef Tonny Pedersen, fra kommunens teknik- og miljøafdeling.

Klar til foråret

Hjørring Kommune har fået tilladelse til mod nord at forlænge den eksisterende faste kystsikring, som private grundejere i 2016 etablerede foran deres fritidshuse i Nørlev. Stensætningen er på plads, men der mangler stadig 7500 kubikmeter sand. Først når det er på plads, kan man lægge grus på, så nedkørslen igen er farbar. Arbejdet ventes færdigt til påske.

Den nye nedkørsel kommer til at gå vinkelret ud fra kysten.

Udover nedkørslen bliver der etableret fast kystsikring på en i alt 85 meter lang strækning. Derved kan kommunen få genopbygget p-pladsen lige nord for nedkørslen, som også blev ødelagt af stormen Urd.

Det hele ventes at koste kommunen 750.000 kroner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.